PONIEDZIAŁEK 17.01.2022 |
|
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku (200 g) – składniki: płatki kukurydziane, mleko, suszone owoce Kanapki z kiełbasą krakowską (40 g) – składniki: mąka graham, pszenna, żytnia, masło, sałata, kiełbasa krakowska Kiwi (60 g) Napar z lipy z imbirem (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Gulasz z indyka z warzywami (100 g) – składniki: cukinia, papryka, czosnek, marchew, przecier pomidorowy, cebula, mięso z indyka, oliwa, przyprawy Kasza bulgur (120 g) Surówka z białej kapusty (100 g) – składniki: marchewka, kapusta biała, jabłko, przyprawy Mandarynka Herbata owocowa (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa (350 g) – składniki: marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, natka, przyprawy, cebula Bułka z dżemem z czarnych porzeczek (40 g) – składniki :mąka pszenna, masło, dżem z czarnych porzeczek. |
WTOREK 18.01 2022 |
|
Śniadanie | Kanapki z pastą z pieczonych warzyw /wędliną (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, szynka, marchew, pietruszka, seler, pomidory Kalarepa (60 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Udo z kurczaka z ziemniakami (70 g) – składniki: mięso kurczaka, przyprawy, marchewka, oliwa Ziemniaki z koperkiem (120 g) Surówka z cukinii i jabłka (60 g)– składniki: cukinia, jabłko, przyprawy, sos winegret Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa krupnik (350 g) – składniki: bulion drobiowy, marchew, ziemniak, seler, pietruszka, przyprawy, kasza jęczmienna, cebula Mus brzoskwiniowo jabłkowy |
ŚRODA 19.01.2022 |
|
Śniadanie | Czekoladowa owsianka (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane, kakao, cynamon. Kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, ser żółty, papryką czerwoną Kaki (40 g) Herbata z sokiem z czarnego bzu (150 g) – składniki : herbata, sok z czarnego bzu |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron z pomidorkami, bazylią i mozzarellą (180 g) – składniki: mąka pszenna, żytnia, pomidory suszone, olej, cebula, przyprawy, pesto bazyliowe, mozzarella Ogórek kwaszony Banan (60 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pomidorowa z ryżem (350 g) – składniki: pomidory z puszki, seler, marchew, pietruszka, por, przyprawy, ryż brązowy, śmietana Biszkopty i kisiel owocowy (150 g) – składniki: biszkopty, owoce, mąka ziemniaczana, cukier. |
CZWARTEK 20.01 2022 |
|
Śniadanie | Jajecznica ze szczypiorkiem (60 g) – składniki: masło, mąka, pszenna, razowa, graham, jajka, szczypiorek. Jabłko (60 g) Kawa Inka (150 g) – składniki: mleko, kawa inka |
II Danie
godz. 11:30 |
Schab pieczony w sosie własnym (100 g) – składniki: schab wieprzowy, , cebula, przyprawy, oliwa, marchew, pietruszka Kasza gryczana (120 g) Bukiet warzyw (60 g) Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Żurek z kiełbasą (350 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, biała kiełbasa, ziemniaki, zakwas, biała kiełbasa, przyprawy, cebula, czosnek Tosty z chałki (60 g) |
PIĄTEK 21.01.2022 |
|
Śniadanie | Granola z mlekiem (200g) – składniki : mleko, granola, wiórki kokosowe Kanapki z szynką ligawą i ogórkiem zielonym -składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, masło, szynka, ogórek zielony Gruszka (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pierogi leniwe z masłem i bułką (150 g) – składniki: mąka pszenna, ziemniaczana, jajka, masło, bułka tarta Surówka z marchewki i jabłka (60 g) – składniki: jabłko, marchew, jogurt naturalny Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z dyni (350 g) – składniki: dynia, oliwa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, imbir, śmietana Wafle ze słonecznikiem |
Category: Jadłospis