Jadłospis dla przedszkolaków 25.10.2021 – 29.10.2021


PONIEDZIAŁEK
25.10.2021

Śniadanie Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe
Kanapki z wędliną drobiową (40 g) – składniki: pieczywo mieszane, wędlina, ogórek kiszony, masło
Przekąska warzywna: papryka czerwona, marchewka
Herbata z sokiem z czarnego bzu (150 g)
– składniki: herbata, sok z czarnego bzu
II Danie

godz. 11:30

Potrawka z kurczaka (80 g) – składniki: mięso z kurczaka, groszek, marchew, cebula, przyprawy, masło, mąka pszenna
Ryż (100 g)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką (60 g)
– składniki: fasolka szparagowa, masło, bułka tarta
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: mięso z kurczaka, seler, por, cebula, pieczarki, ziemniaki, pietruszka, śmietana, przyprawy.
Jabłko z masłem orzechowym (80 g) – składniki: gruszka, masło orzechowe.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (7), seler (9)

WTOREK
26.10.2021

Śniadanie Pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem (60 g) – składniki: masło, jajka, kiełbasa podsuszana, pieczywo mieszane, szczypiorek, rzodkiewka
Herbata z cytryną  (150 g) – składniki: herbata, cytryna, cukier
Jabłko (60 g)
II Danie

godz. 11:30

Lasange z mięsem (180 g) – składniki: mięso wieprzowe, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, przecier pomidorowy,  mleko, śmietana, ser żółty, makaron do lasange, przyprawy
Surówka z czerwonej kapusty (80 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, marchew, przyprawy, olej
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe,  seler, ziemniaki, groszek zielony, marchew, cebula, śmietana
Granola z musem gruszkowym i jogurtem naturalnymi (120 g) – składniki: jogurt naturalny, granola, gruszka.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
27.10.2021

Śniadanie Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: mleko, kasza manna
Kanapki z pastą z papryki (80 g) – składniki: pieczywo mieszane, masło, papryka żółta, czosnek, przyprawy
Kiwi (80 g)
Mięta z cytryną (150 g)
II Danie

godz. 11:30

Kokardki z pesto bazyliowym i pieczonymi pomidorkami (250 g)składniki: makaron mieszany, marchew, oliwa, ser żółty tarty, słonecznik, pomidory koktajlowe, suszone, przyprawy
Ogórek kwaszony (40 g)
Herbata z sokiem malinowym i imbirem (150 g)
Zupa

godz. 14:30

Zupa zielona z ziemniakami (350 g) – składniki: szpinak, marchew, serek topiony, śmietana, seler, por, pietruszka, przyprawy
Wafle ryżowe (20 g)

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
28.10.2021

Śniadanie Kabanosy drobiowe z warzywną kanapką (80 g) – składniki: kabanosy drobiowe, pieczywo mieszane, ser żółty, sałata, papryka
Pomarańcza (50 g)
Mięta z cytryną (150g) – składniki: woda, cytryna, mięta
II Danie

godz. 11:30

Gulasz wieprzowy z warzywami (100 g) – składniki: mięso wieprzowe, marchew, cebula, przyprawy
Kasza pęczak (100 g)
Surówka z cukinii i jabłka (60 g)
– składniki: jabłko, cukinia, musztarda, przyprawy, oliwa
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier..
Zupa

godz. 14:30

Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, włoszczyzna, cebula, koper, ziemniaki
Budyń śmietankowy z truskawkami  (150 g) – składniki: mleko, jajka, masło, mąka ziemniaczana, truskawki.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)


PIĄTEK
29.10.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane
Pieczywo mieszane twarożkiem i dżemem (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, twaróg, jogurt naturalny, dżem owoców
Jabłko (60 g)
Lemoniada z miętą (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta
II Danie

godz. 11:30

Burgery z dorsza (250 g) – składniki: dorsz, mąka pszenna, jajko, cebula, bułka tarta, pszenna
Ziemniaki (100 g)
Surówka z kwaszonej kapusty
– składniki : kapusta kwaszona, jabłko, cebula, olej, przyprawy
Kompot z porzeczek (150 g) – składniki: porzeczki, woda, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa fasolowa z ziemniakami (350 g) – składniki: fasola biała, seler, wędzonka, ziemniaki, cebula, pietruszka, marchew, przyprawy
Banan (60 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts