PONIEDZIAŁEK
25.10.2021
Śniadanie | Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe Kanapki z wędliną drobiową (40 g) – składniki: pieczywo mieszane, wędlina, ogórek kiszony, masło Przekąska warzywna: papryka czerwona, marchewka Herbata z sokiem z czarnego bzu (150 g) – składniki: herbata, sok z czarnego bzu |
II Danie
godz. 11:30 |
Potrawka z kurczaka (80 g) – składniki: mięso z kurczaka, groszek, marchew, cebula, przyprawy, masło, mąka pszenna Ryż (100 g) Fasolka szparagowa z masłem i bułką (60 g) – składniki: fasolka szparagowa, masło, bułka tarta Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: mięso z kurczaka, seler, por, cebula, pieczarki, ziemniaki, pietruszka, śmietana, przyprawy. Jabłko z masłem orzechowym (80 g) – składniki: gruszka, masło orzechowe. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (7), seler (9)
WTOREK
26.10.2021
Śniadanie | Pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem (60 g) – składniki: masło, jajka, kiełbasa podsuszana, pieczywo mieszane, szczypiorek, rzodkiewka Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna, cukier Jabłko (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Lasange z mięsem (180 g) – składniki: mięso wieprzowe, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, przecier pomidorowy, mleko, śmietana, ser żółty, makaron do lasange, przyprawy Surówka z czerwonej kapusty (80 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, marchew, przyprawy, olej Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, seler, ziemniaki, groszek zielony, marchew, cebula, śmietana Granola z musem gruszkowym i jogurtem naturalnymi (120 g) – składniki: jogurt naturalny, granola, gruszka. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
27.10.2021
Śniadanie | Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: mleko, kasza manna Kanapki z pastą z papryki (80 g) – składniki: pieczywo mieszane, masło, papryka żółta, czosnek, przyprawy Kiwi (80 g) Mięta z cytryną (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kokardki z pesto bazyliowym i pieczonymi pomidorkami (250 g) – składniki: makaron mieszany, marchew, oliwa, ser żółty tarty, słonecznik, pomidory koktajlowe, suszone, przyprawy Ogórek kwaszony (40 g) Herbata z sokiem malinowym i imbirem (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa zielona z ziemniakami (350 g) – składniki: szpinak, marchew, serek topiony, śmietana, seler, por, pietruszka, przyprawy Wafle ryżowe (20 g) |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
28.10.2021
Śniadanie | Kabanosy drobiowe z warzywną kanapką (80 g) – składniki: kabanosy drobiowe, pieczywo mieszane, ser żółty, sałata, papryka Pomarańcza (50 g) Mięta z cytryną (150g) – składniki: woda, cytryna, mięta |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Gulasz wieprzowy z warzywami (100 g) – składniki: mięso wieprzowe, marchew, cebula, przyprawy Kasza pęczak (100 g) Surówka z cukinii i jabłka (60 g) – składniki: jabłko, cukinia, musztarda, przyprawy, oliwa Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.. |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, włoszczyzna, cebula, koper, ziemniaki Budyń śmietankowy z truskawkami (150 g) – składniki: mleko, jajka, masło, mąka ziemniaczana, truskawki. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
PIĄTEK
29.10.2021
Śniadanie: | Płatki kukurydziane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane Pieczywo mieszane twarożkiem i dżemem (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, twaróg, jogurt naturalny, dżem owoców Jabłko (60 g) Lemoniada z miętą (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta |
II Danie
godz. 11:30 |
Burgery z dorsza (250 g) – składniki: dorsz, mąka pszenna, jajko, cebula, bułka tarta, pszenna Ziemniaki (100 g) Surówka z kwaszonej kapusty – składniki : kapusta kwaszona, jabłko, cebula, olej, przyprawy Kompot z porzeczek (150 g) – składniki: porzeczki, woda, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa fasolowa z ziemniakami (350 g) – składniki: fasola biała, seler, wędzonka, ziemniaki, cebula, pietruszka, marchew, przyprawy Banan (60 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis