Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 17.01.2022 – 21.01.2022


PONIEDZIAŁEK
17.01.2022

II danie: Gulasz z warzywami (350 g) – składniki: kasza bulgur, ciecierzyca, cukinia, papryka, czosnek, marchew, przecier pomidorowy, cebula, oliwa, przyprawy
Surówka z białej kapusty (90 g) – składniki: marchewka, kapusta biała, jabłko, przyprawy,
Herbata owocowa (150 g)
Zupa: Zupa jarzynowa (350 g) –  marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, natka, przyprawy, cebula
Mus brzoskwiniowo-jabłkowy

 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)

WTOREK
18.01.2022

II danie: Udo z kurczaka  pieczone (120 g) – składniki: mięso kurczaka, przyprawy, marchewka, oliwa
Ziemniaki z koperkiem (150 g)
Surówka z cukinii i jabłka (90 g)
– składniki: cukinia, jabłko, sos winegret, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa: Zupa krupnik (350 g) – składniki: marchew, ziemniak, seler, pietruszka, por,  przyprawy, kasza jęczmienna, cebula
Mandarynka

 

Alergeny: zboża (1), seler (9) 

ŚRODA
19.01.2022

II danie: Burger z cukinii (350 g) – składniki: bułka wieloziarnista, cukinia, kasza jaglana, czosnek, cebula, przyprawy, ogórek, papryka czerwona, kapusta pekińska, ketchup, majonez, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa Zupa pomidorowa z ryżem (350 g) – składniki: pomidory z puszki, seler, marchew, pietruszka,  por, przyprawy, śmietana, ryż brązowy
Banan

 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
20.01.2022

II danie: Schab pieczony w sosie  własnym (150 g) – składniki: schab wieprzowy, cebula, przyprawy, oliwa, marchew, pietruszka
Kasza gryczana (150 g)
Bukiet warzyw (80 g)
Kompot owocowy (150 g)
– składniki: owoce mieszane, cukier. 
Zupa: Żurek z kiełbasą (350 g) – składniki: marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, biała kiełbasa, ziemniaki, zakwas, przyprawy, cebula, czosnek
Kaki (60 g)

 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

PIĄTEK
21.01.2022

II danie: Penne z serem białym  i musem owocowym (350 g)składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, twaróg półtłusty, jogurt naturalny, truskawki
Kompot owocowy (150 g)  – składnik: owoce mieszane, cukier.
Zupa: Krem z dyni (350 g) – składniki: dynia, marchew, pietruszka, seler, por, oliwa, czosnek, imbir, śmietana, mozzarella
Jabłko

 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts