PONIEDZIAŁEK
17.01.2022
II danie: | Gulasz z warzywami (350 g) – składniki: kasza bulgur, ciecierzyca, cukinia, papryka, czosnek, marchew, przecier pomidorowy, cebula, oliwa, przyprawy Surówka z białej kapusty (90 g) – składniki: marchewka, kapusta biała, jabłko, przyprawy, Herbata owocowa (150 g) |
Zupa: | Zupa jarzynowa (350 g) – marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, natka, przyprawy, cebula Mus brzoskwiniowo-jabłkowy |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
WTOREK
18.01.2022
II danie: | Udo z kurczaka pieczone (120 g) – składniki: mięso kurczaka, przyprawy, marchewka, oliwa Ziemniaki z koperkiem (150 g) Surówka z cukinii i jabłka (90 g) – składniki: cukinia, jabłko, sos winegret, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa: | Zupa krupnik (350 g) – składniki: marchew, ziemniak, seler, pietruszka, por, przyprawy, kasza jęczmienna, cebula Mandarynka |
Alergeny: zboża (1), seler (9)
ŚRODA
19.01.2022
II danie: | Burger z cukinii (350 g) – składniki: bułka wieloziarnista, cukinia, kasza jaglana, czosnek, cebula, przyprawy, ogórek, papryka czerwona, kapusta pekińska, ketchup, majonez, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa | Zupa pomidorowa z ryżem (350 g) – składniki: pomidory z puszki, seler, marchew, pietruszka, por, przyprawy, śmietana, ryż brązowy Banan |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
20.01.2022
II danie: | Schab pieczony w sosie własnym (150 g) – składniki: schab wieprzowy, cebula, przyprawy, oliwa, marchew, pietruszka Kasza gryczana (150 g) Bukiet warzyw (80 g) Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa: | Żurek z kiełbasą (350 g) – składniki: marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, biała kiełbasa, ziemniaki, zakwas, przyprawy, cebula, czosnek Kaki (60 g) |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
21.01.2022
II danie: | Penne z serem białym i musem owocowym (350 g)– składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, twaróg półtłusty, jogurt naturalny, truskawki Kompot owocowy (150 g) – składnik: owoce mieszane, cukier. |
Zupa: | Krem z dyni (350 g) – składniki: dynia, marchew, pietruszka, seler, por, oliwa, czosnek, imbir, śmietana, mozzarella Jabłko |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis