Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 15.11.2021 – 19.11.2021 


PONIEDZIAŁEK
15.11.2021

II danie: Nuggetsy z  indyka (100 g)  – składniki: filet z indyka , przyprawy, płatki kukurydziane, masło, jajko, mąka pszenna
Ryż z curry (200g)
Sałata lodowa z sosem winegret (60 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier
Owocowo-warzywny stół: marchewka, papryka czerwona, kiwi, kalarepa

Deser: Mandarynka

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)

WTOREK
16.11.2021

II danie: Zupa pomidorowa z makaronem (350 g) – składniki: seler, por, cebula, marchew, pietruszka, przyprawy, makaron pszenny, koncentrat pomidorowy, śmietana
Sałatka jarzynowa – składniki: seler, pietruszka, ogórek kwaszony, groszek zielony, marchewka, ziemniaki,  jabłko, jajko, jogurt naturalny, majonez, przyprawy
Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna
Owocowo-warzywny stół: kiwi, jabłko, pomidorki koktajlowe, rzodkiew biała

Deser: Rafaello z kaszy jaglanej w kubeczku (150 g) – składniki: kasza jaglana, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, miód, mleczko kokosowe

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (7), seler (9)

ŚRODA
17.11.2021

II danie: Kotleciki z kalafiora (120 g) – składniki: kalafior, kasza jaglana, jajko, bułka tarta, pszenna, ser żółty, cebula, przyprawy
Ziemniaki (200 g)
Surówka z marchewki i jabłka (100 g) – składniki:  marchew, jabłko, jogurt naturalny
Kompot truskawkowy (150 g) – składniki: woda, truskawki, cukier
Owocowo-warzywny stół: jabłko, gruszka, marchewka, ogórek kwaszony

Deser: Jogurt  brzoskwiniowy (180 g) – składniki: jogurt grecki, brzoskwinia

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), 

CZWARTEK
18.11.2021

II danie: Zupa dyniowa (350 g) – składniki:  dynia, ziemniaki, cebula, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana.
Sałatka z ciecierzycy i kurczaka
składniki: mix sałat, ciecierzyca, pomidorki koktajlowe, pierś z kurczaka, przyprawy, słonecznik, jogurt naturalny
Lemoniada z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta
Owocowo-warzywny stół: winogrono, ogórek zielony, gruszka, marchew.

Deser: Galaretka owocowa z jogurtem  (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane żelatyna, miód, jogurt naturalny

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

PIĄTEK
19.11.2021

II danie: Makaron z twarożkiem i owocami (200 g) – składniki: truskawki, makaron pszenno-żytni, migdały w płatkach, jogurt naturalny, twaróg, miód
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: papryka zielona, czerwona, banan, mandarynka

Deser: Jabłko

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts