PONIEDZIAŁEK |
|
Śniadanie | Literki na mleku (200 g) – składniki: mąka pszenna, mleko Kanapki z szynką drobiową (40 g) – składniki: bułka dyniowa, masło, sałata, szynka drobiowa Jabłko (60 g) Herbata z pomarańczą i imbirem (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kaszotto z indykiem szpinakiem i warzywami (150 g) składniki – cukinia, pierś z indyka, oliwa, przyprawy, szpinak, pieczarki, kasza pęczak, marchew. Pomidorki koktajlowe (50 g) Mandarynka (80 g) Herbata owocowa z goździkami (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa fasolowa (350 g) – składniki: marchewka, pietruszka, por, seler, fasola biała, ziemniaki, mięso wieprzowe, oliwa, szpinak, cebula Grzanki czosnkowe (40 g) – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, masło, czosnek. |
WTOREK |
|
Śniadanie | Kanapki z makrelą i twarogiem / wędliną (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, twaróg półtłusty, makrela wędzona, szczypiorek, szynka drobiowa Ogórek zielony (60 g) Mięta (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pulpety w sosie pieczarkowym (80 g) – składniki: mięso wieprzowe, przyprawy, marchewka, seler, pietruszka, cebula, olej, jajka, przyprawy, śmietana, mąka pszenna, pieczarki, czosnek Ryż (120 g) Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami (60 g) – składniki: kapusta pekińska, marchew, pomidory koktajlowe, kukurydza, przyprawy, sos winegret Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z zielonego groszku (350 g) – składniki: groszek zielony, oliwa, ziemniaki, seler, śmietana ,marchew, pietruszka Banan (80 g) |
ŚRODA |
|
Śniadanie | Płatki ryżowe na mleku z cynamonem (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe, cynamon Kanapki z serkiem almette (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, serek almette, ogórek kwaszony Papryka kolorowa (40 g) Herbata z sokiem z malinowym (150 g) – składniki: herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlety jajeczne z brokułem pieczone (180 g) – składniki: brokuł, jajka, bułka tarta, ser żółty, przyprawy, cebula, oliwa Ziemniaki (150 g) Surówka z czerwonej kapusty parzonej z sezamem (80 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, sezam Jabłko (60 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Rosół z makaronem (300 g) – składniki: mięso drobiowe, wołowe, marchew, seler, por, cebula, przyprawy, makaron pszenny Bułka maślana z powidłami (50 g) – składniki: mąka pszenna, masło, powidła śliwkowe. |
CZWARTEK |
|
Śniadanie | Kiełbaski bawarskie na gorąco (60 g) – składniki: kiełbaski bawarskie, keczup, masło, mąka, pszenna, razowa, graham, rzodkiew biała Jabłko (60 g) Kawa Inka (150 g) – składniki: mleko, kawa inka |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron spaghetti w sosie bolognese (350 g) – składniki: pierś z kurczaka, mąka pszenna, czosnek, oliwa, bazylia, pestki słonecznika, przyprawy, ser żółty, przecier pomidorowy Ogórek konserwowy/kwaszony (60 g) Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty (350 g) – składniki: kapusta, marchew, mięso wieprzowe, ziemniaki, przyprawy, Zielony koktajl (60 g).- składniki: szpinak, jogurt, banan, mleko. |
PIĄTEK |
|
Śniadanie |
Kasza manna na mleku (200 g) – składniki : mleko, kasza manna |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlety z miruny (100 g) – składniki: miruna, jajka, bułka tarta, pszenna, przyprawy, Ziemniak (120 g) Surówka z marchewki i chrzanu (80 g) – składniki : marchew, jabłko, chrzan jogurt naturalny Kompot owocowy (150 g) – składniki : owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30
|
Zupa szczawiowa z jajkiem (350 g) – składniki: szczaw, marchew, pietruszka, oliwa, ziemniaki, seler, cebula, jajko, przyprawy Galaretka owocowa (150 g) – składniki : mieszanka owocowa, żelatyna, miód, owoce. |
Category: Jadłospis