PONIEDZIAŁEK
13.09.2021
II danie: Danie chińskie (200 g) – składniki: filet z kurczaka, cukinia, papryka, marchew, por, kurkuma, imbir, mleczko kokosowe
Ryż basmati (100 g)
Sok marchewkowy/Woda z cytryną (150 g)
Owoce i warzywa dostępne cały czas: śliwki, jabłka, marchewka w słupki, ogórki, pomidorki.
Deser: Deser jagodowy z kaszy jaglanej (150 g) – składniki: kasza jaglana, mleko, miód, jagody, migdały w płatkach, cynamon.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
WTOREK
14.09.2021
II danie: Grochówka (350 g) – składniki: groch, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, czosnek, kiełbasa wieprzowa, majeranek
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i serem feta – składniki: marchew, cebula, oliwa, kasza bulgur, szpinak, sok z cytryny, ser feta, przyprawy, roszponka, sałata lodowa
Lemoniada (150 g) – składniki: woda, cytryna, pomarańcza, mięta.
Przekąska owocowo-warzywna: jabłko, marchewka, ogórek, gruszka
Deser: Deser twarogowy z gruszką (150 g) – składniki: jogurt grecki, twaróg półtłusty, gruszka, wiórki kokosowe, sok z cytryny, mleko.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
ŚRODA
15.09.2021
II danie: Kotleciki z marchewki (120 g)– składniki: marchew, oliwa, cebula, sezam, jajka, przyprawy, mąka kukurydziana
Ziemniaki (150 g)
Mizeria (80 g) – składniki: ogórki, jogurt naturalny
Sok z owoców i buraka (150 g) – składniki: jabłko, śliwka, cytryna, burak
Warzywa z hummusem – składniki: ogórek, papryka, marchew, ciecierzyca, pasta tahini, sok z cytryny, przyprawy
Deser: Koktajl owocowy (200 g) – składniki: banan, jabłko, mleko migdałowe, kurkuma
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy(8), sezam (11)
CZWARTEK
16.09.2021
II danie: Zupa pomidorowa z makaronem (350 g) – składniki: marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, cebula, przyprawy, pomidory, śmietana, makaron mieszany
Sałatka z brązowym ryżem – składniki: ryż brązowy, burak, roszponka, pomarańcza, oliwa, przyprawy
Przekąska owocowo-warzywna: maliny, porzeczki, arbuz
Deser: Budyń śmietankowy z malinami (150 g) – składniki: mąka ziemniaczana, mleko, jajka, miód, maliny
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
17.09.2021
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką – składniki: mąka pszenna, ziemniaczana, jajka, masło, bułka tarta,
Surówka z marchewki i jabłka (120 g) – składniki: marchew, jabłko, oliwa, cebula, przyprawy
Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, owoce, cukier
Deser: Smoothie owocowo-warzywne. (150 g) – składniki: owoce, jogurt naturalny, rurki kukurydziane.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)