PONIEDZIAŁEK
06.09.2021
Śniadanie |
Płatki kukurydziane z mlekiem (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane. Kanapki z polędwicą, jajkiem (50 g) – składniki: pomidorki koktajlowe, ogórki zielone – składniki: mąka żytnia, mąka razowa, jajka, masło, polędwica sopocka |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym (150 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, filet z kurczaka, ser, jogurt naturalny, przyprawy, szpinak Surówka z czerwonej kapusty (80 g) – składniki: kapusta czerwona, marchew, jabłko, przyprawy, oliwa. Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa krem z cukinii (300 g) – składniki: cukinia, marchew, seler, pietruszka, por, przyprawy, cukinia, Groszek ptysiowy (20 g) Gruszka (60 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
07.09.2021
Śniadanie |
Pieczywo razowe z masłem serem żółtym, salami (60 g) – składniki: mąka żytnia, mąka pszenna ,ser żółty, masło, salami, sałata, rzodkiewka |
II Danie
godz. 11:30 |
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym (80 g) – składniki: mięso z indyka, marchew, olej rzepakowy, mąka żytnia, jajko, cebula, przyprawy Ryż brązowy (100 g) Marchewka gotowana (80 g) – składniki: marchew, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, natka, ogórki kwaszone, ziemniaki, por, seler, śmietana , przyprawy. Muffinka marchewkowa – składniki: marchew, mąka pełnoziarnista, jajka, olej, orzechy, lemoniada. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
ŚRODA
08.09.2021
Śniadanie | Owsianka na mleku owsianym (200 g) – składniki: mleko owsiane, płatki owsiane, cynamon Kanapki z pastą z cieciorki, dżemem owocowym (50 g) – składniki: cieciorka, cebula, przyprawy, pestki dyni, oliwa, tymianek, mąka pszenna, razowa, żytnia, dżem morelowy Winogrona (40 g) Mięta z cytryną (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pyrka pod kołderką z pieczarek (80 g) – składniki: ziemniaki, kapusta kwaszona, jajka, cebula, przyprawy, pieczarki, jogurt naturalny Kasza bulgur (100 g) Mix sałat z sosem winegret Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniak, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, koper, śmietana, przyprawy. Galaretka owocowa (120g) – składniki: wiśnie, żelatyna. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
09.09.2021
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem frankfrukterki na gorąco – składniki: mąka pełnoziarnista, masło, mięso wieprzowo-drobiowe, ketchup, Kawa inka (150 g) – składniki; mleko, kawa inka, cukier /Herbata z cytryną Gruszka (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Risotto z mięsem i warzywami (150 g) – składniki: ryż, szynka wieprzowa, cebula, papryka czerwona, czosnek, cukinia, fasola czerwona, marchewka, przyprawy Ogórek kwaszony (50 g) Kompot wieloowocowy (150 g)– składniki: woda, kompot wieloowocowy. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z marchewki z grzankami (300 g) – składniki: dynia, marchew, seler, pietruszka, por, przyprawy, śmietana Grzanki (20 g) Banan (60 g) |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
10.09.2021
Śniadanie: | Lane kluski na mleku (200 g) – składniki: mleko, jajko, mąka pszenna, Kanapki z twarożkiem, wędliną – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, ser biały, jogurt naturalny, sałata, rzodkiewka Herbata owocowa (150 g) – składniki: owoce leśne, woda Jabłko (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlety mielone z dorsza w zdrowej panierce (80 g) – składniki: pieczywo graham, bułka tarta, jajko, marchew, płatki kukurydziane, olej roślinny, dorsz, płatki jaglane Ziemniaki (100 g) Surówka z kwaszonej kapusty (50 g) – składniki: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, cebula, olej przyprawy. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z zielonego groszku z gwiazdkami (300 g) – składniki: marchew, seler, mąka durum, pietruszka, por, przyprawy, groszek zielony, śmietana Warzywa w słupkach (kalarepa, papryka, marchewka )z dipem czosnkowym. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3),ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)