PONIEDZIAŁEK
13.09.2021
Śniadanie | Płatki ryżowe z porzeczkami (250 g) – składniki: mleko (250 ml), płatki ryżowe, porzeczki Kanapki z pastą twarogową lub wędliną – składniki: pieczywo orkiszowe, wędlina drobiowa, szczypiorek, jogurt naturalny, twaróg półtłusty, rzodkiewka, ogórki zielone, Jabłko (60 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna |
II Danie
godz. 11:30 |
Danie chińskie (120 g) – składniki: filet z kurczaka, cukinia, papryka, marchew kurkuma, imbir, mleczko kokosowe Ryż basmati (100 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pieczarkowa (300 g) – składniki: pieczarki, seler, pietruszka, ziemniaki, por, przyprawy Koktajl owocowy (150 g) – składniki: mleko migdałowe, brzoskwinia, pietruszka, jagody, wafle ryżowe, dżem. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
WTOREK
14.09.2021
Śniadanie | Jajecznica z pieczywem tostowym– składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, jajka, masło, szczypiorek Gruszka z masłem orzechowym (60 g) Herbata z lipy (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Wieprzowina w sosie z pora (100 g) – składniki: mięso wieprzowe, por, groszek zielony, czosnek, jogurt naturalny, oliwa Kasza gryczana (100 g) Ogórek kwaszony (50 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Grochówka (350 g) – składniki: groch, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, czosnek, kiełbasa wieprzowa, majeranek Banan (60 g) |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
ŚRODA
15.09.2021
Śniadanie | Jaglanka na mleku migdałowym (200 g) – składniki: mleko migdałowe, płatki jaglane, cynamon, mak niebieski, jagody Kanapki z serem żółtym (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, ser żółty, pomidor Jabłko (60 g) Mięta z cytryną |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotleciki z marchewki (80 g) – składniki: marchew, oliwa, cebula, sezam, jajka, przyprawy, mąka kukurydziana Kasza bulgur (100g) Mizeria (60 g) – składniki: ogórki, jogurt naturalny Kompot owocowy (150g) – składniki: woda, owoce |
Zupa
godz. 14:30 |
Barszcz czerwony (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniak, burak Budyń śmietankowy z malinami (150g) – składniki: mleko, mąka ziemniaczana, miód, maliny |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9), sezam (11)
CZWARTEK
16.09.2021
Śniadanie | Pieczywo mieszane z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka pełnoziarnista, masło, jajko, makrela, suszone pomidory, ogórek kiszony, jogurt naturalny, wędlina Śliwki (60 g) Mięta (150 g) |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Gulasz z indyka z marchewką (100 g) – składniki : pierś z indyka, cebula, papryka czerwona, czosnek, cukinia, marchewka, przyprawy Ziemniaki (100 g) Kompot (150g) – składniki: woda, wiśnie, cukier. |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pomidorowa z makaronem (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, śmietana ,natka, przyprawy Jabłko pieczone z żurawiną (100 g) – składniki: jabłko, żurawina |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7)
PIĄTEK
17.09.2021
Śniadanie: | Płatki kukurydziane z mlekiem (250 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane Rogal z czekoladowym kremem(70 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, banan, awokado, kakao, mleko Arbuz (60 g) Herbata owocowa (150 g) – składniki: owoce leśne, woda |
II Danie
godz. 11:30 |
Pierogi leniwe z masłem i bułką (150 g) – składniki: mąka pszenna, ziemniaczana, jajka, masło Surówka z marchewki i jabłka (60 g) – składniki: jabłko, marchew, jogurt naturalny. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z brokuła (300 g) – składniki: brokuł, ziemniaki, seler, pietruszka, przyprawy Rogaliki z jabłkiem (50 g) Kakao (150 g) – składniki: mleko, kakao, cukier. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis