PONIEDZIAŁEK
05.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Jaglanka z gruszką 250 g – składniki: mleko (250 ml), płatki jaglane, cynamon, gruszka (75g). Kanapki z wędliną , sałatą i ogórkiem – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, wędlina drobiowa, ogórek zielony, sałatą. Herbata z sokiem malinowym – herbata, sok malinowy |
Zupa: | Zupa kapuśniak z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, kapusta kiszona, cebula, majeranek, ziemniaki. |
II danie: | Filet drobiowy duszony w warzywach (100 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, marchew, papryka, cebula, por. Ryż biały (100 g), Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna. |
Podwieczorek: |
Omlet ze szpinakiem ( 80g) – składniki: mąka pszenna, jajka, masło, szpinak, mleko, pomidory koktajlowe, serek biały. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
06.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Kanapka z pastą kiełbasy i rzodkiewką – składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, kiełbasa wiejska, jajko, przyprawy. Rzodkiewka (40g) Herbata z cytryną – składniki: woda, mięta, cytryna |
Zupa: | Zupa zacierkowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko, mąka pszenna, masło, przyprawy, cebula, czosnek. |
II danie: | Kotlety mielone (70 g) – składniki: mięso mielone wieprzowe, marchew, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, przyprawy. Ziemniaki (120 g) Surówka z białej kapusty i kukurydzy (80g) – składniki: biała kapusta, kukurydza, koper, olej, cytryna. Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Podwieczorek: | Ciasto wiewiórka (100 g) – składniki: mąka pszenna, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, cukier, jajka, cynamon, wiórki kokosowe, jabłko. Kakao. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
ŚRODA
07.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (200 g) – składniki: mleko , ryż, jabłko, cynamon, wiórki kokosowe. Kanapki z pastą z czerwonej fasoli (70 g) – składniki: fasola czerwona, pestki dyni, oliwa, tymianek, mąka pszenna, razowa, żytnia. Winogrona (40 g) Mięta z cytryną |
Zupa: | Zupa z czerwonej soczewicy (300 g) – składniki: bulion warzywny, soczewica czerwona, cebula, czosnek, ziemniaki, marchewka, por, pietruszka, seler. |
II danie: | Makaron z twarożkiem i jeżyny (150 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, twaróg, jeżyny, jogurt naturalny. Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda sok z pomarańczy, cukier, mięta |
Podwieczorek: | Warzywa z dipem czosnkowym (150 g) – składniki: przyprawy, rzodkiewka, papryka, kalarepa, ogórek, jogurt naturalny, czosnek. Herbata z cytryną – składniki: woda, herbata, cytryną. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
CZWARTEK
08.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Pieczywo mieszane z jajkiem, polędwica sopocką – składniki: mąka pszenna, jajka, masło, polędwica sopocka, pomidory koktajlowe. Kawa inka. |
Zupa: | Zupa koperkowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniak, koper, śmietana, przyprawy. |
II danie: | Gulasz wieprzowy (80 g) – składniki : łopatka wieprzowa, cebula, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy, masło, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy Kasza gryczana (80 g) Surówka z kalarepy i rzodkiewki (80 g) – kalarepa, rzodkiewka, jabłko, jogurt naturalny, sok z cytryny, koper, przyprawy. Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, kompot wieloowocowy. |
Podwieczorek: | Pancakes (100 g) – składniki : jajko, mąka pszenna, mleko, cukier, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, jogurt naturalny, Jagody (20g) Herbata owocowa. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3)mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PIĄTEK
09.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Lane kluski na mleku (250 g) – składniki: mleko, jajko, mąka pszenna, Kanapki z żółtym serem – składniki: masło, mąka pszenna, mąka żytnia, ser żółty, pomidor, ogórek zielony. Sok owocowy własnej produkcji (100g) – Jabłko ,pomarańcza, arbuz |
Zupa: | Zupa krem z cukinii (300 g) – składniki: bulion drobiowy, marchew, ziemniak, seler, pietruszka, por, przyprawy, cukinia, grzanki (20g) |
II danie: | Kotlety mielone z dorsza w zdrowej panierce (80 g) – składniki: bułka pszenna, bułka tarta, jajko, marchew, płatki kukurydziane, olej roślinny, dorsz, płatki jaglane, Ziemniaki (120 g) Sałata z jogurtem (50 g) |
Podwieczorek: | Galaretka owocowa (150 g) – składniki: żelatyna ,mieszanka owoców, truskawki, nektarynki, cukier. Rurki kukurydziane (50 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7) seler (9)
Category: Jadłospis