PONIEDZIAŁEK
05.07.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: Płatki owsiane, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, mleko, pieczywo pszenno-żytnie, wędlina, masło, ser żółty, papryka, pomidor, ogórek zielony. Gruszka Herbata z pomarańczą |
Zupa: | Zupa kapuśniak z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, kapusta kiszona, cebula, majeranek, ziemniaki. |
II danie: |
Filet drobiowy duszony w warzywach (150 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, marchew, papryka, cebula, por. |
Deser: |
Budyń śmietankowy z jagodami (180g) – składnik: mleko, żółtko jaja, mąka ziemniaczana, cukier, aromat śmietankowy, jagody. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
06.07.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: – jajecznica, kiełbaski bawarskie, pieczywo pszenno-żytnie, pomidor, rzodkiewka. Herbata z cytryną – składniki: woda, herbata, cytryna. |
Zupa: | Zupa zacierkowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, przyprawy, cebula, czosnek. |
II danie: | Kotlety mielone (150 g) – składniki: mięso mielone wieprzowe, marchew, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, przyprawy Ziemniaki (200 g) Fasolka szparagowa z masłem (90 g) – składniki: fasolka szparagowa, masło, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Deser: | Owocowy stół z jogurtem (150 g) – składniki: jogurt naturalny, banan, truskawki, kiwi. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
07.07.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: Płatki z cynamonem, kukurydziane, rodzynki, mleko, ser żółty, wędlina, dżem, rzodkiewka, szczypiorek, masło, pieczywo pszenno-żytnie Nektarynka Herbata malinowa |
Zupa: | Zupa z czerwonej soczewicy (300 g) – składniki: bulion warzywny, soczewica czerwona, cebula, czosnek, pietruszka, seler, ziemniaki. |
II danie: | Makaron z twarożkiem i jeżynami (150 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, ser biały, jeżyny, cukier. Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda sok z pomarańczy, cukier, mięta. |
Deser: | Warzywa z dipem czosnkowym – składniki: kalarepa, ogórek zielony, papryka czerwona, jogurt naturalny, czosnek. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
08.07.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: Płatki musli, Płatki kukurydziane, mleko, twarożek, wędlina, dżem, rzodkiewka, masło, pieczywo pszenno-żytnie, bułka maślana, Arbuz (100g) Mięta z cytryną – składniki: woda, mięta, cytryna. |
Zupa: | Zupa koperkowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniak, koper, śmietana, przyprawy. |
II danie: | Gulasz wieprzowy (150 g) – składniki : łopatka wieprzowa, cebula, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy, masło, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy. Kasza gryczana (120 g) Surówka z kalarepy i rzodkiewki (80 g) – składniki: kalarepa, rzodkiewka, jabłko, jogurt naturalny, sok z cytryny, koper, przyprawy. Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, cukier. |
Deser: | Koktajl owocowy (150g) – składniki: kefir, banan, truskawki, pietruszka |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
09.07.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: lane kluski na mleku: mleko, jajko, mąka pszenna, polędwica sopocka, ser żółty, dżem, masło, pieczywo pszenno-żytnie, Sok owocowo warzywny: arbuz, ogórek zielony, jabłko |
Zupa: | Zupa krem z cukinii (300 g) – składniki: bulion drobiowy, marchew, ziemniak, seler, pietruszka przyprawy, cukinia grzanki (30g), |
II danie: | Kotlety mielone z dorsza w zdrowej panierce (100 g) – składniki: mąka pszenna, jajko, marchew, płatki kukurydziane, olej roślinny, dorsz, płatki jaglane. Ziemniaki (120g) Sałata z jogurtem (80g) Kompot owocowy (150g) – składniki: woda, mieszanka owocowa, |
Deser: | Galaretka owocowa (150 g) – składniki: żelatyna, truskawki, jagody, cukier. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)