PONIEDZIAŁEK
04.10.2021
Śniadanie | Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: mleko (200 ml), kasza manna, Kanapki z polędwicą (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony Jabłko(50 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Hamburgery rybne (80 g) – składniki: dorsz, bułka tarta, pszenna, cebula, jajko Ziemniaki (120 g) Tarta marchewka z jabłkiem (80 g) – składniki: marchew, jabłko, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa (300 g) – składniki: ziemniaki, seler, kalafior, brokuł, marchew, fasolka szparagowa, śmietana Rogal z kremem czekoladowym (60 g) – składniki: rogal, banan, kakao. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
05.10.2021
Śniadanie | Jajecznica – składniki: masło, jajka, wędliną, szczypiorek, pieczywo mieszane z masłem Przekąska warzywna – składniki: ogórek zielony, marchewka, papryka kolorowa. Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet mielony pieczony w piecu (80 g) – składniki: mięso wieprzowe, mąka, cebula, jajko, przyprawy Ziemniaki (100 g) Bukiet warzyw gotowanych (60 g) – składniki: brokuł, kalafior, fasolka szparagowa Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z dyni (300 g) – składniki: dynia, seler, pietruszka, marchew, por, przypraw, grzanki, śmietana Galaretka owocowa z owocami (150 g) – składniki: owoce mieszane, żelatyna, brzoskwinia, borówki. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
06.10.2021
Śniadanie | Płatki owsiane na mleku migdałowym (200 g) – składniki: mleko migdałowe, płatki owsiane, cynamon Kanapki z serem żółtym (50 g) – składniki: bułka gryczana, ser żółty, masło, pomidor Śliwka Herbata z pomarańczą (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron z brokułowym pesto (300 g)– składniki: mąka razowa, pszenna, czosnek, śmietana , ser parmezan, brokuł Surówka z kapusty pekińskiej (80 g) – składniki: kapusta pekińska, marchew, jabłko, przyprawy, jogurt naturalny Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane ,cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa ogórkowa (300 g) –składniki: ogórki kiszone, włoszczyzna, cebula, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, Mus gruszkowy z rurkami kukurydzianymi (150g) – składniki: gruszka, jogurt naturalny, rurki kukurydziane |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
CZWARTEK
07.10.2021
Śniadanie | Pieczywo z serkiem śmietankowym i wędliną (50 g) – składniki: papryka, szynka z indyka, serek almette, papryka czerwona, masło Pieczywo mieszane (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa Jabłko (50 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki – woda, herbata, miód, cytryna, |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Schab w sosie własnym (60 g) – składniki: schab wieprzowy, przyprawy, olej, cebula, mąka. Kasza jęczmienna (100 g) Buraczki gotowane (50 g) Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna. |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Barszcz biały z kiełbasą (300 g) – składniki: marchew, chrzan tarty, biała kiełbasa, olej, czosnek, śmietana, seler, por, cebula, przyprawy Placki z cukinii (180 g) – składniki: mąka pszenna, jajko, mleko, cukinia, cebula, oliwa z oliwek Mięta z cytryną |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
08.10.2021
Śniadanie: | Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe, Kanapki z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, masło, makrela, jogurt naturalny, jajko Suszone owoce – składniki: morele, rodzynki, banany suszone. Herbata z pomarańczą (150g) – składniki: herbata, pomarańcza |
II Danie
godz. 11:30 |
Naleśniki z białym serem (200 g) – składniki: mąka pszenna, dynia, jajko, olej, proszek do pieczenia, miód, mleko, Jogurt naturalny z truskawkami (80 g) Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z zielonego groszku (300 g) – składniki: groszek zielony, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, przyprawy. Tosty hawajskie (150 g) – składniki: chleb tostowy, ananas, ser żółty, masło, szynka. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis