PONIEDZIAŁEK
16.08.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: Płatki kukurydziane, mleko, pieczywo pszenno-żytnie, wędlina, masło, ser żółty, dżem, rzodkiewka, pomidor, ogórek zielony Herbata z cytryną (150 g) |
Zupa: | Zupa jarzynowa z ziemniakami (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, ziemniaki. |
II danie: | Gulasz drobiowy z marchewką (150 g) – składniki: mięso z indyka, czosnek, marchew, papryka, cebula, pietruszka Kasza gryczana (120 g) Surówka z cukinii i jabłka (80 g) – składniki: cukinia, jabłko, sos winegret, Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna Wafle ryżowe z owocami: banan, wafle ryżowe, masło orzechowe, maliny |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
17.08.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: – Frankfruterki na gorąco, ketchup, pieczywo pszenno-żytnie, szynka, serek śmietankowy, ogórek zielony, dżem Mięta z cytryną – składniki: woda, mięta, cytryna Kakao – składniki: mleko, kakao |
Zupa: | Zupa koperkowa (350 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, koper, ziemniaki, śmietana |
II danie: | Kotlet schabowy w panierce otrębowej (120 g) – składniki: schab wieprzowy, jajka, otręby, bułka tarta, olej rzepakowy Ziemniaki (120 g) Mizeria z jogurtem (60 g) – składniki: ogórki gruntowe, jogurt naturalny, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. Jogurt z owocami (150 g) – składniki: jogurt naturalny, wiórki kokosowe, malina, cynamon |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
18.08.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół – składniki: płatki cynamonowe, borówki, wiórki kokosowe, rodzynki, mleko, naleśniki z dżemem, serkiem waniliowym, pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka Warzywa w słupkach – składniki: marchew, ogórek zielony, papryka Rumianek |
Zupa: | Barszcz czerwony z ziemniakami (350 g) – składniki: buraki czerwone, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana, przyprawy |
II danie: | Potrawka z cieciorki (180 g) – składniki: cukinia, cieciorka, cebula, pietruszka, marchewka, papryka czerwona, pomidory w puszce , Surówka z kapusty białej z chrzanem (60 g) – składniki: kapusta biała, koper majonez, jogurt naturalny Ryż brązowy (120 g) Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda sok z pomarańczy, miód, mięta Galaretka jagodowa (150 g) – składniki: żelatyna, jagody, woda, miód. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
19.08.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, rodzynki, mleko, polędwica sopocka, rzodkiewka, ogórek zielony, jajka, masło, pieczywo pszenno-żytnie Jabłko (100 g) Herbata owocowa – składniki: woda, herbata z owoców leśnych. |
Zupa: | Zupa kalafiorowa (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kalafior, koper. |
II danie: | Krokiety z mięsa i kapusty kwaszonej (150 g) – składniki: mięso drobiowe, wołowe, cebula, kapusta kwaszona, przyprawy, jajka, olej, mąka pszenna Sałatka z pomidora i ogórka kwaszonego z cebulką (80 g) – składniki: pomidory, ogórki, cebula, przyprawy, olej Lemoniada (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta Sałatka owocowa– składniki: kiwi, arbuz, nektarynka |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
20.08.2021
Śniadanie: | Szwedzki stół: szynka, twarożek, dżem malinowy, masło, pieczywo pszenno-żytnie Koktajl owocowy – składniki: banan, mleko, pietruszka, cytryna Herbata z cytryną (150 g) |
Zupa: | Zupa z czerwonej soczewicy (350 g) – składniki: kości wędzone, soczewica czerwona ,koncentrat pomidorowy, seler, pietruszka, marchewka ,por, cebula |
II danie: | Pierogi z truskawkami (250 g): mąka pszenna, truskawki, jogurt naturalny, jajka, masło Monte z kaszy jaglanej (150 g) – składniki: kasza jaglana, mleko, masło orzechowe, kakao, daktyle, miód Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis