Jadłospis dla przedszkolaków 20.12.2021 – 24.12.2021


PONIEDZIAŁEK
15.11.2021

Śniadanie

Kasza manna na mleku (200 g) składniki: kasza manna, mleko,
Kanapki z pasztetem drobiowym (50 g)
składniki: mąka żytnia, razowa, pszenna, pasztet drobiowy, masło, sałata, pomidor
Marchewki (60 g)
Herbata z pomarańczą (150 g)
– składniki: herbata, pomarańcza.

II Danie

godz. 11:30

Nuggetsy z indyka (70 g) – składniki: filet z indyka, przyprawy, płatki kukurydziane, masło, jajko, mąka pszenna
Ryż z curry (100 g)
Sałata lodowa z sosem winegret (40 g)
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Zupa pomidorowa z makaronem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy, makaron pszenny, koncentrat pomidorowy, śmietana
Jabłko (60 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
16.11.2021

Śniadanie

Kanapki z pastą jajeczną (60 g) składniki: masło, jajka, mąka pszenna, mąka żytnia, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek, kiełbasa żywiecka, rzodkiew biała
Gruszka (60 g)
Mięta z cytryną  (150g)  – składniki: mięta, cytryna  

II Danie

godz. 11:30

Makaron świderki z klopsikami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, cebula, czosnek, mąka pszenna, przecier pomidorowy, oliwa z oliwek, marchew, przyprawy, mąka żytnia
Surówka z czerwonej kapusty (60 g) –  składniki : kapusta czerwona, jabłko, marchew, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: ziemniaki, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana, koper
Galaretka owocowa z jogurtem (120 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
17.11.2021

Śniadanie

Czekoladowa owsianka (200 g) składniki: mleko, kakao, miód, płatki owsiane, cynamon
Kanapki z serkiem Almette (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, serek Almette, ogórek zielony
Mandarynka (60 g)
Herbata z cytryną (150 g) – składniki: woda, czarna herbata, cytryna

II Danie

godz. 11:30

Kotlety z kalafiora (90 g)składniki: kalafior, kasza jaglana, jajko, bułka tarta, pszenna, cebula, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Surówka z marchewki i jabłka (80 g)
– składniki: marchew, jabłko, jogurt naturalny
Kompot truskawkowy (150 g) – składniki: woda, truskawki, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Kapuśniak ze słodkiej kapusty  (300 g) – składniki: marchew, seler, por, pietruszka, przyprawy, kapusta biała
Jogurt brzoskwiniowy (120 g) – składniki: jogurt naturalny, brzoskwinia.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
18.11.2021

Śniadanie

Frankfruterki na gorąco (50 g) – składniki: frankfruterki drobiowe, pieczywo mieszane, masło, papryka żółta
Pomarańcza (50 g)
Mięta z cytryną (150 g)
– składniki: woda, cytryna, mięta

II Danie

godz. 11:30

Gulasz wieprzowy z warzywami (120 g)składniki: mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, cukinia, przyprawy
Kasza pęczak (100 g)
Surówka z selera i żurawiny (60 g)
–  składniki : seler, żurawina, jogurt naturalny, przyprawy
Herbata z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna
 

Zupa

godz. 14:30

Zupa marchewkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana
Ciasteczka owsiane (40 g) – składniki: mleko, płatki owsiane, jajko, masło, miód
Kakao (150 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (7)


PIĄTEK
19.11.2021

Śniadanie:

Kluski lane na mleku (200 g) – składniki: mleko, jajko, mąka pszenna
Pieczywo mieszane z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, makrela wędzona, jogurt naturalny, jajka,  szczypiorek
Mięta (150 g) – składniki: woda, mięta

II Danie

godz. 11:30

Makaron z twarożkiem i owocami (300 g) – składniki:  truskawki, makaron pszenno-żytni, migdały w płatkach, jogurt naturalny, twaróg, miód Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, pomarańcza.

Zupa

godz. 14:30

Zupa fasolowa (350 g) – składniki:  fasola, ziemniaki, cebula, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler.
Banan (70 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts