PONIEDZIAŁEK
15.11.2021
Śniadanie | Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: kasza manna, mleko, |
II Danie godz. 11:30 | Nuggetsy z indyka (70 g) – składniki: filet z indyka, przyprawy, płatki kukurydziane, masło, jajko, mąka pszenna |
Zupa godz. 14:30 | Zupa pomidorowa z makaronem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy, makaron pszenny, koncentrat pomidorowy, śmietana |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
16.11.2021
Śniadanie | Kanapki z pastą jajeczną (60 g) – składniki: masło, jajka, mąka pszenna, mąka żytnia, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek, kiełbasa żywiecka, rzodkiew biała |
II Danie godz. 11:30 | Makaron świderki z klopsikami (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, cebula, czosnek, mąka pszenna, przecier pomidorowy, oliwa z oliwek, marchew, przyprawy, mąka żytnia |
Zupa godz. 14:30 | Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: ziemniaki, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana, koper |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
17.11.2021
Śniadanie | Czekoladowa owsianka (200 g) – składniki: mleko, kakao, miód, płatki owsiane, cynamon |
II Danie godz. 11:30 | Kotlety z kalafiora (90 g) – składniki: kalafior, kasza jaglana, jajko, bułka tarta, pszenna, cebula, przyprawy |
Zupa godz. 14:30 | Kapuśniak ze słodkiej kapusty (300 g) – składniki: marchew, seler, por, pietruszka, przyprawy, kapusta biała |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
18.11.2021
Śniadanie | Frankfruterki na gorąco (50 g) – składniki: frankfruterki drobiowe, pieczywo mieszane, masło, papryka żółta |
II Danie godz. 11:30 | Gulasz wieprzowy z warzywami (120 g) – składniki: mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, cebula, cukinia, przyprawy |
Zupa godz. 14:30 | Zupa marchewkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (7)
PIĄTEK
19.11.2021
Śniadanie: | Kluski lane na mleku (200 g) – składniki: mleko, jajko, mąka pszenna |
II Danie godz. 11:30 | Makaron z twarożkiem i owocami (300 g) – składniki: truskawki, makaron pszenno-żytni, migdały w płatkach, jogurt naturalny, twaróg, miód Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, pomarańcza. |
Zupa godz. 14:30 | Zupa fasolowa (350 g) – składniki: fasola, ziemniaki, cebula, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Related Posts
Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 13.09.2021 – 17.09.2021
PONIEDZIAŁEK 13.09.2021 II danie: Danie chińskie (200 g) – składniki:…
Jadłospis na wynos 06.09.2021 – 10.09.2021
PONIEDZIAŁEK 06.09.2021 Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem 1,7 -…
Jadłospis dla przedszkolaków 17.05.2021 – 21.05.2021
PONIEDZIAŁEK 17.05.2021 ŚNIADANIE: Płatki gryczane na mleku (200 g) –…