PONIEDZIAŁEK
15.11.2021
II danie: Nuggetsy z indyka (100 g) – składniki: filet z indyka , przyprawy, płatki kukurydziane, masło, jajko, mąka pszenna
Ryż z curry (200g)
Sałata lodowa z sosem winegret (60 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier
Owocowo-warzywny stół: marchewka, papryka czerwona, kiwi, kalarepa
Deser: Mandarynka
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
WTOREK
16.11.2021
II danie: Zupa pomidorowa z makaronem (350 g) – składniki: seler, por, cebula, marchew, pietruszka, przyprawy, makaron pszenny, koncentrat pomidorowy, śmietana
Sałatka jarzynowa – składniki: seler, pietruszka, ogórek kwaszony, groszek zielony, marchewka, ziemniaki, jabłko, jajko, jogurt naturalny, majonez, przyprawy
Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna
Owocowo-warzywny stół: kiwi, jabłko, pomidorki koktajlowe, rzodkiew biała
Deser: Rafaello z kaszy jaglanej w kubeczku (150 g) – składniki: kasza jaglana, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, miód, mleczko kokosowe
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (7), seler (9)
ŚRODA
17.11.2021
II danie: Kotleciki z kalafiora (120 g) – składniki: kalafior, kasza jaglana, jajko, bułka tarta, pszenna, ser żółty, cebula, przyprawy
Ziemniaki (200 g)
Surówka z marchewki i jabłka (100 g) – składniki: marchew, jabłko, jogurt naturalny
Kompot truskawkowy (150 g) – składniki: woda, truskawki, cukier
Owocowo-warzywny stół: jabłko, gruszka, marchewka, ogórek kwaszony
Deser: Jogurt brzoskwiniowy (180 g) – składniki: jogurt grecki, brzoskwinia
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),
CZWARTEK
18.11.2021
II danie: Zupa dyniowa (350 g) – składniki: dynia, ziemniaki, cebula, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana.
Sałatka z ciecierzycy i kurczaka – składniki: mix sałat, ciecierzyca, pomidorki koktajlowe, pierś z kurczaka, przyprawy, słonecznik, jogurt naturalny
Lemoniada z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta
Owocowo-warzywny stół: winogrono, ogórek zielony, gruszka, marchew.
Deser: Galaretka owocowa z jogurtem (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane żelatyna, miód, jogurt naturalny
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
19.11.2021
II danie: Makaron z twarożkiem i owocami (200 g) – składniki: truskawki, makaron pszenno-żytni, migdały w płatkach, jogurt naturalny, twaróg, miód
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: papryka zielona, czerwona, banan, mandarynka
Deser: Jabłko
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8)
Related Posts
Jadłospis dla przedszkolaków 13.09.2021 – 17.09.2021
PONIEDZIAŁEK 13.09.2021 Śniadanie Płatki ryżowe z porzeczkami (250 g) –…
Jadłospis na wynos 24.05.2021 – 28.05.2021
PONIEDZIAŁEK 24.05.2021 Zupa: Kapuśniak z kwaszonej kapusty1,9 - 400 ml…
Jadłospis dla przedszkolaków 31.01.2022 – 04.02.2022
PONIEDZIAŁEK 31.01.2022 Śniadanie Płatki musli z mlekiem (200 g) -…