PONIEDZIAŁEK |
|
Śniadanie | Płatki ryżowe z mleku (200 g) – składniki: płatki ryżowe, mleko, cynamon, jabłko Kanapki z szynką śniadaniową (40 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, masło, sałata, ogórek kwaszony ,szynka Banan (60 g) Herbata miętowa (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron ze szpinakiem, indykiem i serem feta (150 g) – składniki: makaron spaghetti, szpinak, ser feta, pestki słonecznika, filet z indyka, oliwa, czosnek Pomidory koktajlowe (60 g) Herbata owocowa (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Barszcz czerwony (350 g) – składniki: buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, przyprawy. Bułka z serkiem Almette (40 g), słupki marchewki. |
WTOREK |
|
Śniadanie | Kanapki z serem żółtym ,salami (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser żółty, salami, rzodkiew biała Jabłko (60 g) Herbata z lipy (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pierś z kurczaka w sosie curry (70 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, curry, cebula, oliwa, mleczko kokosowe, przyprawy, groszek zielony, marchewka Ryż (120 g) Sałata lodowa z sosem winegret (40 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa ogórkowa (300 g) – składniki: mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, przyprawy, śmietana Pudding z kaszy manny (150 g) – składniki: mleko, kasza manna, miód, cynamon, gruszka. |
ŚRODA |
|
Śniadanie | Zacierki na mleku (200 g) – składniki: mleko, mąka pszenna, jajka Kanapki z pastą z fasoli (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, fasola biała, suszone pomidory, oliwa, cebula, przyprawy, papryka żółta Pomarańcza (40 g) Herbata z imbirem i cytryną (150 g) – składniki : herbata, imbir, cytryna |
II Danie
godz. 11:30 |
Pulpeciki w sosie pomidorowym (150 g) – składniki: kasza jaglana, soczewica, olej, cebula, przyprawy, marchew, przecier pomidorowy, czosnek Ziemniaki (120 g) Ogórek kwaszony (40 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z brokuł (350 g) – składniki: brokuł, pestki dyni, seler, marchew, pietruszka, por, przyprawy, ryż brązowy Owocowy jogurt z orzechami (150 g) – składniki: Jogurt naturalny, orzechy, ananas. |
CZWARTEK |
|
Śniadanie | Kajzerka z pasztetem drobiowym, dżemem brzoskwiniowym (60 g) – składniki: masło, mąka pszenna, dżem brzoskwiniowy 100% owoców, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy Jabłko (60 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet mielony drobiowy (80 g) – składniki: jajka, bułka pszenna tarta, filet z kurczaka, przyprawy Kasza kuskus (120 g ) Marchewka z groszkiem (60 g) Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pieczarkowa z makaronem (300 g) – składniki: pieczarki, makaron pszenny, przyprawy, marchew, czosnek, pietruszka, seler, śmietana Budyń jaglany(150 g) – składniki: mleko migdałowe, kasza jaglana, jabłko, miód, rodzynki. |
PIĄTEK |
|
Śniadanie | Płatki jaglane z wiórkami kokosowymi (200 g) – składniki : mleko, płatki jaglane, wiórki kokosowe Kanapki z pastą z tuńczyka (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, tuńczyk, jajka, sos majonezowo-jogurtowy, szczypior, papryka czerwona, przyprawy Marchewka, kalarepa (60 g) Herbata z cytryną (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pampuchy z musem truskawkowym (150 g)– składniki: mąka pszenna, jajka, mleko, masło, drożdże, truskawki, jogurt naturalny Kompot owocowy (150 g) – składniki : owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa krem z marchewki (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ziemniaki, przyprawy, pestki dyni Bułka z schabem pieczonym (50 g) – składniki :bułka, masło, schab pieczony, Lemoniada z pomarańczą i goździkami (150 g) |
Category: Jadłospis