PONIEDZIAŁEK
16.08.2021
Śniadanie: | Płatki kukurydziane z mlekiem (250 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane Kanapki z szynką i ogórkiem – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, szynka, ogórek zielony, sałata. Jabłko (70 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna |
Zupa: | Zupa jarzynowa z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, ziemniaki, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, śmietana. |
II danie: | Gulasz drobiowy z marchewką (90 g) – składniki: mięso z indyka, czosnek, marchew, cebula, pietruszka, mąka pszenna Kasza gryczana (120 g) Surówka z cukinii i jabłka (80 g) – składniki: cukinia, jabłka, sos winegret, przyprawy Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna. |
Podwieczorek: | Smoothie bananowe (180 g) – składniki: mleko, banany, sok z cytryny, cynamon Biszkopty (20 g) |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
17.08.2021
Śniadanie: | Frankfurterki (60 g) Pieczywo mieszane (50g) – składniki: mąka żytnia, pszenna, masło, papryka czerwona, rzodkiewka (30 g) Keczup Morele (50 g) Mięta z cytryną (150 g) – składniki: woda, mięta, cytryna |
Zupa: | Zupa koperkowa (300 g) – składniki: woda, cebula ,marchew, pietruszka, seler, por, koper, śmietana, |
II danie: | Kotlet schabowy w panierce otrębowej (80 g) – składniki: schab wieprzowy, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy Ziemniaki (120 g) Mizeria z jogurtem – składniki: ogórki zielone, jogurt naturalny, sok z cytryny, pietruszka Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Podwieczorek: | Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (180 g) – składnik: mleko, ryż, jabłka, cynamon. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
18.08.2021
Śniadanie: | Lane kluski na mleku (250 g) – składniki: mleko, jajka, mąka pszenna, Kanapki z Almette (60 g) – składniki: twarożek, pieczywo mieszane, salami Gruszka (70 g) Rumianek (150 g) |
Zupa: | Barszcz czerwony z ziemniakami (300 g) – składniki: buraki czerwone, por, cebula, pietruszka, marchew, seler, śmietana. |
II danie: | Potrawka z cieciorki z pomidorami (100 g) – składniki: cukinia, cebula, pietruszka, pomidory w puszce, cieciorka, marchewka Ryż brązowy (120g) Surówka z białej kapusty (60 g) – składniki; kapusta biała, koper, chrzan majonez Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda sok z pomarańczy, miód, mięta |
Podwieczorek: | Rogal z masłem i dżemem truskawkowym (60 g) – składniki: mąka pszenna, masło, dżem truskawkowy Nektarynka (60 g) Herbata z cytryną (150 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
19.08.2021
Śniadanie: | Sałatka z pora i jajka – składniki: jajko, szczypior, por, kukurydza, jogurt naturalny, ogórki kiszone, groszek zielony Chleb pełnoziarnisty (50 g), wędlina drobiowa – składniki: mąka żytnia, pszenno-razowa Arbuz (60 g) Herbata z cytryną (150 g) |
Zupa: | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300 g) – składniki:, marchew, pietruszka, kalafior, ziemniaki, seler, śmietana, przyprawy. |
II danie: | Krokiety z mięsem i kapustą (120 g) – składniki: mięso drobiowe, wołowe, cebula, marchew, jajka, mąka pszenna, olej Sałatka z pomidora i ogórka kwaszonego (60 g) Lemoniada (150 g) – składniki: woda, pomarańcza, cytryna, mięta. |
Podwieczorek: | Placki z jabłkami (60 g) – składniki: mąka pszenna, jajka, jabłka, olej, mleko Kakao (150 g) – składniki: mleko, kakao |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
20.08.2021
Śniadanie: | Literki na mleku (150 g) – składniki: mleko, mąka pszenna Kanapki z serem żółtym (60 g) – składniki: ser żółty, papryka żółta, mąka pszenna, mąka żytnia Morele (50g) Herbata z cytryną (150 g) |
Zupa: | Zupa z soczewicy (300 g) – składniki: seler, soczewica, koncentrat pomidorowy, pietruszka, por, cebula, ziemniaki. |
II danie: | Pierogi z truskawkami (120 g) – składniki: mąka pszenna, truskawki, jogurt naturalny, jajka, masło Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Podwieczorek: | Bułka z masłem pasztetem drobiowym (60 g) – składniki: mąka pszenna, masło, pasztet podlaski, ogórki kwaszone Arbuz (60g) Mięta (150 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis