PONIEDZIAŁEK
02.08.2021
Zupa: Rosół z makaronem 1,9 – 400 ml
II danie: Miruna smażona 1,3,4 – 150 g
Ziemniaki z koperkiem – 200 g
Mizeria z jogurtem7 – 100g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
03.08.2021
Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej 1,9 – 400 ml
II danie: Udziec z indyka pieczony – 150 g
Ryż biały1 – 200 g
Bukiet warzyw z masłem 7 – 100 g
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
ŚRODA
04.08.2021
Zupa: Zupa zielona z groszkiem ptysiowym 1,7,9 – 400 ml (zupa wegetariańska)
II danie: Kotlet jajeczny z kaszą jaglaną 1,3 – 150g (danie wegetariańskie)
Ziemniaki – 200 g
Surówka z kapusty białej – 100 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
05.08.2021
Zupa: Zupa szczawiowa z jajkiem 1,3,7,9 – 400 ml
II danie: Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem cukinią i pomidorkami 1 – 350 g
Surówka z kalarepy i rzodkiewki 7 – 100 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
06.08.2021
Zupa: Zupa fasolowa z ziemniakami 1,9 – 400 ml
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 1,3,7 – 200 g
Tarta marchewka – 100 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)