PONIEDZIAŁEK
14.06.2021
ŚNIADANIE:
Literki na mleku (200 g) – składniki: mleko, makaron pszenny.
Pieczywo żytnie z masłem (40 g) – składniki: mąka żytnia, pszenna, razowa, salami, pomidory, kalarepa.
Jabłko (50 g)
Herbata z miętą i cytryną (150 g).
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: woda, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 30%, koper, przyprawy.
II danie: Kolorowy kociołek z filetem z kurczaka (120 g) – składniki: filet z kurczaka, cukinia, papryka czerwona, fasola, czerwona, kukurydza, cebula, czosnek, przyprawy.
Kasza pęczak (80 g)
Ogórek zielony, rzodkiewka (50 g)
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, cukier.
Alergeny: mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PODWIECZOREK:
Grahamka z masłem pastą z tuńczyka (60 g) – składniki: mąka razowa, masło, tuńczyk, jajka, majonez, rzodkiewka,
Truskawki (50 g)
Herbata z hibiskusa (150 g) – składniki: hibiskus, woda, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby(4), mleko i produkty mleczne (7)
WTOREK
15.06.2021
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką (50 g)– składniki: mąka pszenna, żytnia, razowa, ser żółty, szynka, papryka, sałata.
Gruszka (50 g)
Kawa Inka (150 g)– składniki: mleko, kawa inka, cukier.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Zupa pomidorowa z makaronem (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 30%, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy.
II danie: Befsztyk wołowy z cebulką (80 g) – składniki: mięso wołowe, cebula, bułka pszenna, jajka, przyprawy.
Ziemniaki (100 g)
Sałatka z buraczków (80 g) – składniki: buraki, cebula, jabłko, olej, przyprawy.
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Ryż zapiekany z jabłkiem (180 g) – składniki: mleko, ryż biały, jabłka, cynamon, cukier
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
ŚRODA
16.06.2021
ŚNIADANIE:
Płatki jęczmienne na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki jęczmienne.
Pieczywo żytnie z pastą z fasoli (40 g) – składniki: mąka, razowa, żytnia, masło, fasola biała, cebula, czosnek, przyprawy, ogórek małosolny, kalarepa,
Jabłko (50 g)
Herbata z miętą (150 g)
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Botwinka z jajkiem (300 g) – składniki: woda, buraki, jajka, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 30%, koper, przyprawy.
II danie: Magiczny kotlet z podniebną panierką z sosem koperkowym (80 g) – składniki: jajka, kalafior, kasza jaglana, bułka pszenna, bułka tarta, cebula, przyprawy, koper, śmietana 30%.
Ryż brązowy (80 g)
Pomidory z cebulką/ brokuły z masłem (50 g)– składniki: pomidory, cebula, olej, brokuły, masło, bułka tarta.
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Koktajl truskawkowy (180 g), bułka maślana (50g) – składniki: jogurt naturalny, mleko, truskawki, mąka pszenna, masło.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
CZWARTEK
17.06.2021
ŚNIADANIE:
Bułka dyniowa z masłem (50 g), polędwicą sopocką, pasztetem sojowym – składniki: mąka graham razowa, masło, polędwica sopocka, pasztet sojowy, sałata roszponka, rzodkiewka.
Jabłko(50 g)
Kawa Inka (150 g) – składniki: mleko, kawa inka.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Zupa selerowa z groszkiem ptysiowym (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana (30%), przyprawy, mąka pszenna.
II danie: Nuggetsy pieczone w płatkach kukurydzianych (80g) – składniki: mąka kukurydziana, pszenna, jajka, filet z kurczaka, przyprawy.
Ziemniaki (100 g)
Surówka z cukinii i jabłka (50gr) – cukinia, jabłka, olej, przyprawy.
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Kisiel z owocami (180g) – składniki: mieszanka owoców, mąka ziemniaczana, banany, rurki kukurydziane.
Alergeny: zboża (1)
PIĄTEK
18.06.2021
ŚNIADANIE:
Płatki jaglane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki jaglane.
Pieczywo mieszane z masłem kiełbasa podsuszaną (40 g) – składniki: masło, mąka pszenna, żytnia, razowa, pomidor, ogórek zielony, kiełbasa podsuszana.
Jabłko (50 g)
Herbata z cytryną (150 g).
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Kapuśniak ze słodkiej kapusty (300 g) – składniki: woda, ziemniaki, kapusta biała, marchewka, pietruszka, koper, por, seler, przyprawy.
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką(120 g) – składniki: składniki: mąka pszenna, ziemniaczana, ser biały, bułka tarta, jajka.
Surówka marchewkowo-owocowa (80g) – składniki: marchewka, jabłko, olej, ananas,
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Bułka z masłem z dżemem morelowym (80 g)– składniki: mąka pszenna, masło.
Truskawki (50 g)
Kakao (150 g) – składniki: mleko, kakao, cukier.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)