PONIEDZIAŁEK
14.06.2021
Zupa: Zupa koperkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana 30% ziemniaki, koper, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.
II danie: Kolorowy kociołek z filetem z kurczaka (200 g) – składniki: cukinia, papryka czerwona, filet z kurczaka, cebula, czosnek, kukurydza, przyprawy.
Kasza pęczak (100 g)
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: rabarbar, cukier, woda.
Deser: Smoothie gruszkowe (180 g) – składniki: jogurt naturalny, gruszka, cynamon.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
15.06.2021
Zupa: Zupa pomidorowa z makaronem (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana 30%, makaron, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.
II danie: Befsztyk wołowy z cebulką (110 g)– składniki: mięso wołowe, jajka, cebula, bułka pszenna, przyprawy.
Ziemniaki – 120 g
Sałatka z buraczków (120 g) – składniki: buraki, cebula, jabłko, olej.
Lemoniada (150 g) – składniki: woda, pomarańcza, cytryna, mięta.
Deser: Truskawki
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
16.06.2021
Zupa: Botwinka z jajkiem (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka, korzeń, seler, por, śmietana 30%, buraki młode, jajka, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.
II danie: Kotlet z podniebną panierką z sosem koperkowym (110 g) – składniki: kalafior, kasza jaglana, cebula, jajka, śmietana 30%, cebula, olej, pieprz czarny, koper.
Ryż biały (100 g)
Pomidory z cebulką/ brokuły z masłem (90 g) – składniki: pomidory, cebula, olej, przyprawy, brokuły, masło, bułka tarta.
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, cukier.
Deser: Słupki warzyw – składniki: kalarepa, rzodkiewka, ogórek zielony, ogórek małosolny.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
17.06.2021
Zupa: Zupa selerowa z grzankami chrupiącymi (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka, korzeń, seler ,por, śmietana 30% , bułka pszenna, pieprz czarny mielony, natka, ziele angielskie, liście laurowe.
II danie: Nuggetsy pieczone w płatkach kukurydzianych (180 g) -składniki: filet z kurczaka, jajka, płatki kukurydziane, przyprawy.
Ziemniaki (120 g)
Surówka z cukinii i jabłka (90 g) – składniki: cukinia, jabłka, przyprawy, olej, musztarda.
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Deser: Truskawki.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9).
PIĄTEK
18.06.2021
Zupa: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka, korzeń, seler, por, kapusta biała, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką (150 g) – składniki: ser biały, mąka pszenna, ziemniaczana, jajka, bułka tarta.
Surówka marchewkowo-owocowa (120 g) – marchew, jabłko, ananas, olej, sok z cytryny.
Lemoniada (150 g) – składniki: woda, pomarańcza, cytryna, mięta.
Deser: Rurki kukurydziane1
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)