PONIEDZIAŁEK
24.05.2021
Zupa: Kapuśniak z kwaszonej kapusty1,9 – 400 ml
II danie: Makaron penne z kurczakiem pesto bazyliowym, rukolą i pomidorkami1 – 350 g
Surówka z sałaty i rzodkiewki z dressingiem ziołowym – 120 g
Alergeny: zboża (1), seler (9)
WTOREK
25.05.2021
Zupa: Zupa pomidorowa z ryżem 1,7,9 – 400 ml
II danie: Kotlet mielony drobiowy 1,3 – 150 g
Ziemniaki – 200 g
Mizeria z ogórkiem 7 – 120 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
ŚRODA
26.05.2021
Zupa: Zupa pieczarkowa z makaronem pełnoziarnistym 1,7,9 – 400 ml (zupa wegetariańska)
II danie: Kotlet z jajka z kaszą jaglaną1,3 – 150 g (danie wegetariańskie)
Ziemniaki – 200 g
Fasolka szparagowa z masłem i bułką 1,7 – 150 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
CZWARTEK
27.05.2021
Zupa: Zupa z zacierkami1,7,9 – 400 ml
II danie: Schab pieczony w sosie własnym – 150 g
Kluski śląskie1 – 200 g
Surówka z pora i jabłka 7 – 150 g
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
28.05.2021
Zupa: Zupa fasolowa z ziemniakami 1,9 – 400 ml
II danie: Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym1,3,7 – 350 g
Alergeny: zboża (1), jajka(3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)