PONIEDZIAŁEK
18.10.2021
Śniadanie | Kaszka kukurydziana na mleku (200 g) – składniki: mleko (200 ml), kasza kukurydziana Kanapki z kiełbaską krakowską (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, kiełbasa krakowska, sałata, masło, rzodkiew biała. Warzywa w słupkach (50 g): marchew, kalarepa, ogórek Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym (80 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek, przecier pomidorowym pietruszka, masło, przyprawy Kasza gryczana (120 g) Surówka z kapusty pekińskiej (80 g) – składniki : kapusta pekińska ,jabłko, marchew, jogurt naturalny Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (350 g) – składniki: seler, por, marchew, pietruszka, masło, kalafior, ziemniaki, pietruszka, śmietana, Mandarynka (60g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
19.10.2021
Śniadanie | Pieczywo mieszane z jajkiem i szynką – składniki: masło, jajka, szynka, sałata, pieczywo mieszane,. Herbata z cytryną (150g) – składniki: herbata, cytryna, Przekąska warzywna: ogórek kwaszony, marchewka, papryka czerwona. |
II Danie
godz. 11:30 |
Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych (90 g) – składniki: pierś z kurczaka, mleko, mąka pszenna, jajko, przyprawy, płatki kukurydziane Ziemniaki (120 g) Mizeria (60 g) – składniki: ogórki, jogurt naturalny, rzodkiewka, śmietana Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z brokułów z grzankami (300 g) – składniki: seler, brokuł, ziemniaki, czosnek, pietruszka, marchew, grzanki pszenne Sałatka owocowa z rurkami kukurydzianymi (150 g) – składniki: banan, kiwi, brzoskwinia, jabłko, rurki kukurydziane. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
20.10.2021
Śniadanie | Płatki jaglane na mleku (200 g) – składniki: mleko migdałowe, mleko, płatki jaglane Kanapki z serem żółtym (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, ser żółty, masło, papryka czerwona Banan (60 g) Mięta z cytryną (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Spaghetti z sosem napoli (200 g) – składniki: makaron mieszany, marchew, dynia, papryka, przecier pomidorowy, ser żółty tarty, przyprawy Ogórek kwaszony (60 g) Lemoniada pomarańczowa (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z ze słodkiej kapusty z ziemniakami (300 g) – składniki: seler, marchew, por, oliwa, masło, cebula, ziemniaki, kapusta biała, natka pietruszki Kanapki z powidłami śliwkowymi (60 g) – składniki: bułka pszenna, masło, powidła śliwkowe. Herbata owocowa. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8)
CZWARTEK
21.10.2021
Śniadanie | Kanapki z zieloną pastą z warzyw i wędliną (50 g) – składniki: brokuły, groszek zielony, przyprawy, szynka z indyka, pomidor, mąka pszenna, razowa, masło Jabłko (50 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: woda, herbata, sok malinowy. |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami (120 g) – składniki: mięso z indyka, pietruszka, cebula, jajko, przyprawy, mąka pszenna, olej, mleko, pieczarki, kapusta kwaszona, marchew. Mix sałat z sosem winegret Kompot wiśniowy (150 g) – składniki: wiśnie, woda, cukier, |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa szczawiowa z jajkiem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, szczaw, ziemniaki, jajko, śmietana. Mus truskawkowy z kaszy manny (150 g) – składniki: kasza manna, mleko migdałowe, miód, truskawki, sok z cytryny, czekolada gorzka. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
22.10.2021
Śniadanie: | Płatki musli na mleku (200 g) – składniki: mleko, musli, Pieczywo mieszane z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, makrela, ogórek kwaszony, jogurt naturalny, jajko , szczypiorek, Herbata z lipy (150 g) Suszone owoce: jabłko, rodzynki, banany suszone. |
II Danie
godz. 11:30 |
Racuchy z dyni z musem jogurtowym (180 g) – składniki: dynia, mąka pszenna, żółtka jaja, mleko, drożdże, miód, masło klarowane, jogurt naturalny, borówki. Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: masło, oliwa, cebula, pietruszka, seler, marchew, ziemniaki, przyprawy, ogórki kwaszone, śmietana. Gruszka (60g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Brak kategorii