PONIEDZIAŁEK
31.01.2022
Śniadanie |
Płatki musli z mlekiem (200 g) – składniki: płatki musli, mleko |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet mielony z warzywami (120 g) – składniki: mięso mielone wieprzowe, mieszanka warzyw, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajko, przyprawy Ziemniaki (250 g) Surówka z pora i jabłka – składniki: por, jabłko marchew, jogurt naturalny Kompot wieloowocowy (250 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pomidorowa z ryżem (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, śmietana, ryż Czerwony koktajl – składniki: mleko, truskawki, pietruszka, banan |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
01.02.2022
Śniadanie | Kanapki z jajkiem na twardo / szynką (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, jajko, sałata, szynka, papryka czerwona Mandarynka (60 g) Lipa (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Bitka wieprzowa w sosie własnym (150 g) – składniki: schab wieprzowy, cebula, papryka, czosnek, jabłko, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy Ziemniaki (150 g) Buraczki zasmażane (100 g) Kompot owocowy (150 g) – składniki: mieszanka owocowa, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z brokuł (350 g) – składniki: brokuł, marchew, pietruszka, oliwa, seler, groszek ptysiowy Gruszka (80 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
02.02.2022
Śniadanie | Płatki kukurydziane z mlekiem (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane, cynamon Kanapki z serem żółtym (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, ser żółty, pomidorki koktajlowe Jabłko (60 g) Herbata z sokiem z malinowym (150 g) – składniki : herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron carbonara ze śmietaną (250 g) – składniki: żółtko jaja, śmietana, makaron spaghetti, czosnek, ser żółty tarty Surówka z ogórka kwaszonego i marchewki (120 g) – składniki: ogórek kwaszony, marchew Lemoniada pomarańczowa (250 g) – składniki: miód, mięta, imbir, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa pieczarkowa (350 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniak, koper, śmietana, przyprawy, pieczarki Ciasto drożdżowe z kruszonką własnego wypieku (60 g) – składniki: mąka pszenna, drożdże, mleko, jajka, cukier, masło, owoce |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
03.02.2022
Śniadanie | Pasta z tuńczyka / kanapki z wędliną (60 g) – składniki: tuńczyk, jajko, mąka pszenna, szczypior, szynka drobiowa, sałata, masło, pieczywo pszenno-żytnie Jabłko (60 g) Herbata owocowa (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Udziec pieczony z indyka (120 g) – składniki: mięso z indyka, marchew, olej rzepakowy, Kasza kuskus (200 g) Surówka z kwaszonej kapusty – składniki: kapusta kwaszona, marchewka, jabłko, oliwa z oliwek, cytryna Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa zacierkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko, mąka pszenna, masło, przyprawy, cebula, ziemniaki, czosnek Bułka z masłem i dżemem (60 g) – składniki: bułka pszenna, masło, dżem owocowy |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (7)
PIĄTEK
04.02.2022
Śniadanie | Kasza jaglana na mleku (200 g) – składniki : mleko, kasza jaglana, miód, kakao . Kanapki z polędwicą i kiełkami – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, wędlina drobiowa, kiełki słonecznika Marchew, kalarepa (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Naleśniki z serem białym i musem owocowym (250 g) – składniki: składniki: mąka pszenna, jajko, olej, przyprawy, twaróg, mus owocowy |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z kalafiora z grzankami (350 g) – składniki: kalafior, cebula, czosnek, pietruszka, seler, grzanki pszenno-żytnie Wafle ryżowe z kremem czekoladowym (150 g) – składniki: kakao, daktyle, banan, ciecierzyca, wafle ryżowe |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)