PONIEDZIAŁEK |
|
Śniadanie | Płatki owsiane z mlekiem i owocami (200 g) – składniki: płatki owsiane, mleko, cynamon. Kanapki z polędwicą (40 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, polędwica sopocka, masło, ogórek kwaszony Kaki (60 g) Herbata z cytryną i sokiem malinowym (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlety drobiowe (100 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, bułka tarta, jajko, przyprawy. Ziemniaki (120 g) Surówka z cukinii i jabłka (60 g) – składniki: cukinia, jabłka, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa (350 g) – składniki: brokuł, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, cebula, śmietana, przyprawy Mandarynka (60 g) |
WTOREK |
|
Śniadanie | Kanapki z twarożkiem i wędliną (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, twarożek, wędlina, sałata, rzodkiew biała Banan (60 g) Mięta z cytryną (150 g) – składniki: woda, mięta, cytryna |
II Danie
godz. 11:30 |
Bitki wieprzowe w sosie własnym (150 g) – składniki: mięso wieprzowe, olej, cebula, przyprawy, marchew. Kluski śląskie (120 g) Surówka z selera i brzoskwini (60 g ) – składniki: seler, brzoskwinia, jogurt naturalny, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z soczewicy czerwonej (350 g) – składniki: soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy , ziemniaki Jogurt owocowy (150 g) – składniki: truskawki, jogurt naturalny. |
ŚRODA |
|
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane, migdały Kanapki z jajkiem (50 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, jajko, sałata Gruszka (40 g) Herbata z sokiem z czarnego bzu (150 g) – składniki: woda, herbata, sok z czarnego bzu |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron z pesto marchewkowym i serem żółtym (300 g) – składniki: makaron penne, marchew, pestki dyni, pestki słonecznika, oliwa, czosnek, ser żółty Surówka z czerwonej kapusty (60 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, marchew, przyprawy Herbata owocowa (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Krem z cukinii z grzankami (350 g) – składniki: masło, cukinia, marchew, pietruszka, seler, śmietana, por, czosnek, grzanki pszenno-żytnie Czekoladowe ciasto z marchewki (własnego wypieku 150 g) – składniki: marchew, jajka, olej rzepakowy, mąka pszenna, miód, orzechy włoskie, cynamon, soda, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, kakao |
CZWARTEK
|
|
Piątek |
|
Śniadanie | Płatki Musli z mlekiem ( 200g) – składniki : mleko, płatki musli Kanapki z pastą z makreli (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, jogurt naturalny, kukurydza, makrela wędzona, papryka czerwona Jabłko ( 60 g) Herbata z pomarańczą i goździkami (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet z jajka (80 g) – składniki: jajka, cebula, bułka pszenna, tarta, przyprawy Ziemniaki (120 g) Brokuły gotowane (60 g ) Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa koperkowa (350 g) – składniki: włoszczyzna, koper, śmietana, ziemniaki, przyprawy Monte z kaszy jaglanej (150 g) – składniki: mleko, kasza jaglana, kakao, daktyle, masło orzechowe. |
Category: Jadłospis