PONIEDZIAŁEK
19.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Płatki owsiane na mleku (250 g) – składniki: mleko (250 ml), płatki owsiane, cynamon, rodzynki. Kanapki z szynką i ogórkiem – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, Suszone banany (20 g) Herbata malinowa – składniki: woda, herbata, sok z malin |
Zupa: | Zupa z zielonego groszku z ryżem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, groszek zielony, ryż, śmietana |
II danie: | Hamburger rybny (80 g) – składniki: dorsz, cebula, koper, mąka pszenna, jajko, masło, marchew, Ziemniaki (150 g), Sałatka z ogórka kwaszonego, jabłka i marchewki (80 g) – składniki: ogórki kwaszone, jabłko, cebula, marchew, przyprawy, olej Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane. |
Podwieczorek: | Bułka z pasztetem sojowym (60 g) – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, pasztet sojowy, Papryka czerwona (20 g), Arbuz (60 g), Herbata z miętą (150 g) – składniki: woda, herbata, mięta |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
20.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Kanapki z pastą jajeczną i wędliną (50 g) – składniki: jajko, majonez, wędlina, Pieczywo mieszane (50 g), Pomidor, rzodkiewka, papryka (40 g) Mięta z cytryną – składniki: woda, mięta, cytryna. |
Zupa: | Zupa jarzynowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, pietruszka, cebula, ziemniaki, kalafior, brokuł |
II danie: | Pulpety z indyka w sosie koperkowym (80 g) – składniki: udziec z indyka, marchew, olej rzepakowy, cebula, bułka tarta, jajko, śmietana, mąka pszenna, przyprawy Kasza pęczak (100 g), Fasolka szparagowa (60 g) , Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Podwieczorek: | Lody bananowe z biszkoptem (150 g) – składniki: mleko, banan, biszkopty |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
21.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Płatki kukurydziane z mlekiem (250 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane, cynamon, Kanapki z twarożkiem /wędliną (60 g) – składniki: twarożek, polędwica z indyka, pieczywo mieszane, rzodkiewka Gruszka (70 g), Herbata z lipy – składniki: woda, suszona lipa. |
Zupa: | Zupa ze słodkiej kapusty (300 g) – składniki: marchew, cebula, czosnek, pietruszka, seler, kapusta biała, przyprawy. |
II danie: | Makaron z pesto i orzeszkami (200 g) – składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, groszek zielony, bazylia, oliwa, orzeszki ziemne, Papryka czerwona (40 g), Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, cukier |
Podwieczorek: | Chałka z masłem dżemem (60 g) – składniki: chałka, dżem morelowy, Arbuz (60 g) Kakao (150 g) – składniki: mleko, kakao, |
Alergeny: zboża (1), orzechy (5), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
CZWARTEK
22.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Kanapki – składniki: masło, jajko, ser żółty, szczypior, polędwica, chleb pełnoziarnisty (60 g), Pomidory koktajlowe (40 g), Kiwi (50 g) Herbata z cytryną (150 g), |
Zupa: | Barszcz biały z makaronem (300 g) – składniki: woda, marchewka, kiełbasa biała, czosnek, chrzan, pietruszka, por, seler, makaron pszenny, koper, śmietana, przyprawy. |
II danie: | Bioderko z kurczaka pieczone (90 g) – składniki : udko z kurczaka, czosnek, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy Ziemniaki opiekane (150g), Mizeria ze szczypiorkiem (60 g) – składniki – ogórki zielone, jogurt naturalny, szczypiorek. Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, sok owocowi |
Podwieczorek: | Koktajl truskawkowy (150g) – składniki: mleko, truskawki, cynamon, Wafle słonecznikowe (20 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PIĄTEK
23.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Kasza manna na mleku (250 g) – składniki: mleko, kasza manna, Kanapki z zieloną pastą (120 g) – składniki: bób, oliwa, czosnek, cebula, przyprawy, Pieczywo pszenno-żytnie (50g) : herbata owocowa składniki – woda, owoce leśne, (150 g), banany suszone (20 g) |
Zupa: | Botwinka z ziemniakami (300 g) – składniki: buraki, pietruszka, por, marchew, koper, ziemniaki, śmietana, mąka pszenna |
II danie: | Naleśniki z serem i musem owocowym (120 g) – składniki: jajko, mleko, ser biały, mąka pszenna Owoce (40g), Kompot wieloowocowy (250g) – składniki: woda, owoce mieszane |
Podwieczorek: | Hot dog (90 g) – składniki: parówki z szynki, keczup, sałata, ogórek, pomidor, bułka żytnia, Mięta z cytryną (150g) – składniki: woda, cytryna, mięta. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7) seler (9)
Category: Jadłospis