PONIEDZIAŁEK
01.11.2021
Alergeny:
WTOREK
02.11.2021
Śniadanie | Kanapki z pasztetem sojowym i kiełbasą żywiecką (50 g) – składniki: mąka żytnia, razowa, pszenna, pasztet sojowy, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidory koktajlowe, masło Jabłko (60 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: woda, herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Spaghetti z mięsem (150 g) – składniki: mięso wieprzowe, przecier pomidorowy, marchew, cebula, czosnek przyprawy Makaron spaghetti (100 g) Sałata lodowa z sosem winegret(50g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, ogórki kiszone, por, przyprawy, śmietana Kisiel owocowy (80 g) – składniki: owoce, miód, mąka ziemniaczana, woda. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
03.11.2021
Śniadanie | Płatki jęczmienne na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki jęczmienne Kanapki z pastą z zielonego groszku (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, groszek zielony, masło, jajko, jogurt naturalny, oliwa, papryka czerwona Gruszka (60 g) Herbata z pomarańczą i imbirem (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Łazanki z pieczarkami i kapustą kwaszoną (150 g) – składniki: makaron mieszany, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, oliwa, przyprawy, czosnek Mięta z cytryną (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa dyniowa z ziemniakami (300 g) – składniki: dynia, ziemniaki, pietruszka, cebula, marchew, oliwa, przyprawy, śmietana Chałka z masłem i dżemem (60 g) – składniki: chałka, masło, dżem owocowy. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
CZWARTEK
04.11.2021
Śniadanie | Parówki z szynki (50 g) – składniki: parówki z szynki, mąka pszenna, razowa, żytnia, masło, keczup Mandarynka (50 g) Kawa inka (150g) – składniki: kawa inka, cukier |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet mielony (80 g) – składniki: mięso wieprzowe, bułka tarta, pszenna, jajko, cebula, przyprawy Ziemniaki (100 g) Sałatka z buraczków (100 g) – składniki: buraczki, cebula, jabłko, ogórek kiszony, oliwa, przyprawy Kompot wiśniowy (150 g)– składniki; wiśnia, cukier, woda |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa zacierkowa (350 g) – składniki: mięso z indyka, seler, pietruszka, marchew, por, przyprawy, mąka pszenna, jajko, masło, przyprawy Banan (60 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
05.11.2021
Śniadanie: | Owsianka na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane Pieczywo mieszane z salami (40 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, salami, papryka żółta Jabłko (60 g) Herbata z pomarańczą i goździkami (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Pierogi leniwe (100 g)– składniki: jajka, mąka pszenna, ziemniaczana, masło, twaróg, bułka tarta, ziemniaki Marchew tarta ( 100 g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa (300 g) – składniki: seler, brokuł, kalafior, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy, natka pietruszki. Actimel, Rogal z jabłkiem |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis