PONIEDZIAŁEK
12.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Literki na mleku (250 g) – składniki: mleko (250 ml), makaron kukurydziany Kanapki z polędwicą drobiową i pomidorem składniki: pieczywo pszenno-żytnie, masło, polędwica drobiowa , pomidor Gruszka (70 g) Herbata z cytryną – herbata, cytryna |
Zupa: | Zupa pomidorowa z ryżem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, ryż, śmietana. |
II danie: | Kotlet z jajka (80 g) – składniki: cebula, jajko, bułka tarta, pszenna, , pietruszka, Ziemniaki (120 g), Bukiet warzyw (80 g), Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owocowa. |
Podwieczorek: | Tosty hawajskie (90 g) – składniki: mąka pszenna, ananas, szynka drobiowa, ser żółty. Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
13.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Parówki drobiowe (50g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, Pieczywo mieszane (50g), Papryka różne kolory (40g) Herbata z cytryną i miodem – składniki: woda, cytryna, miód, herbata |
Zupa: | Zupa szczawiowa z jajkiem (300 g) – składniki: szczaw, woda, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko, mąka pszenna, przyprawy, cebula, ziemniaki, mleko. |
II danie: | Rissoto z kurczakiem (150 g) – składniki: pierś z kurczaka, marchew, olej rzepakowy, papryka, cukinia, pieczarki, przyprawy Ryż rissoto (200 g), Sałatka z pomidora i kukurydzy – składniki: pomidory, kukurydza, olej, przyprawy, Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Podwieczorek: | Przekładaniec z wafli z masą czekoladową (150 g) – składniki: wafle, kakao, powidła śliwkowe, jajka, mleko w proszku . Lemoniada – woda, cytryna |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
14.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Płatki gryczane na mleku (250 g) – składniki: mleko, płatki gryczane, gruszka, Kanapki z serem żółtym (40 g) – składniki: masło, ser żółty, mąka pszenna, razowa, żytnia, Rzodkiewka + sałata (60 g), Arbuz (70g), Mięta z cytryną – woda, mięta, cytryna |
Zupa: | Zupa krem z kalafiora z grzankami (300 g) – składniki: kalafior, cebula, czosnek, pietruszka, por, seler, grzanki pszenno-żytnie. |
II danie: | Spaghetti z serem mozzarella (160 g) – składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, marchew, pomidory, przecier pomidorowy, ser mozzarella, Ogórek kwaszony (40 g), Lemoniada z cytryną – składniki: woda sok z cytryny, miód, mięta |
Podwieczorek: | Sałatka owocowa (150 g) – składniki: banan, winogrono, gruszka, kiwi, jogurt naturalny, Rurki kukurydziane (40 g). |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
CZWARTEK
15.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Twarożek ze szczypiorkiem rzodkiewką i wędliną (120 g) – składniki: masło, twarożek , rzodkiewka, szczypior, szynka, Chleb pełnoziarnisty (50 g), Pomidory koktajlowe (40 g), Jabłko (70 g), Mięta z cytryną (150 g), |
Zupa: | Zupa pieczarkowa (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, koper, śmietana, przyprawy, pieczarki. |
II danie: | Bitka wieprzowa w sosie własnym (100 g) – składniki :szynka wieprzowa, cebula, papryka, czosnek, marchewka, olej rzepakowy, przyprawy, Kluski śląskie (120 g), Surówka z białej kapusty (80 g) – składniki: kapusta biała, koper, jogurt naturalny, majonez. Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda ,rabarbar, cukier. |
Podwieczorek: | Kisiel z bananami (180 g) – składniki: banan, cynamon, mąka ziemniaczana, biszkopty. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PIĄTEK
16.07.2021
ŚNIADANIE:
Śniadanie: | Płatki kukurydziane z mlekiem (250g) –składniki: mleko, płatki kukurydziane Pasta z tuńczyka (30 g) – składniki: jajko, tuńczyk, jogurt naturalny, por, przyprawy, Pieczywo pszenno-żytnie (40 g) – składniki: masło, mąka pszenna, mąka żytnia, Nektarynka (50 g), Herbata z lipy – składniki: woda, lipa |
Zupa: | Zupa fasolowa (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, marchew, ziemniaki, seler, pietruszka przyprawy, fasola biała, majeranek, cebula. |
II danie: | Pierogi z serem białym z sosem jogurtowym i jagodami (180 g) – składniki: mąka pszenna, masło, jajko, woda, twaróg, Jogurt naturalny (50 g), Jagody (20 g), Kompot wiśniowy (150 g) – składniki: woda, wiśnie. |
Podwieczorek: | Bułka maślana z kremem cieciorella (80 g) – składniki: ciecierzyca, kakao, miód, banan. Arbuz (70 g) , Mięta |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7) seler (9)
Category: Brak kategorii