Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 08.11.2021 – 12.11.2021 


PONIEDZIAŁEK
08.11.2021

II danie: Udko z kurczaka (120g) – składniki: mięso z kurczaka, przyprawy
Kasza bulgur (200g)
Marchewka z groszkiem  (100 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier
Owocowo-warzywny stół: mandarynka, winogrona, ogórek kwaszony

Deser: Banan

Alergeny: zboża (1)

WTOREK
09.11.2021

II danie: Barszcz czerwony z ziemniakami (350 g) – składniki: buraki, masło, ziemniaki, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana
Sałatka  z wędzonym kurczakiem, ryżem i ananasem – składniki: ananas, kukurydza, ryż, kurczak wędzony, jogurt naturalny, ser żółty, przyprawy
Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier
Owocowo-warzywny stół: gruszka, jabłko, marchew, kalarepa

Deser: Ryż preparowany z jogurtem i suszonymi owocami – składniki: banan, miód, ryż preparowany, jogurt naturalny

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
10.11.2021

II danie: Kotleciki z pieczarek i jaj (120 g) – składniki: pieczarki, kasza manna, natka pietruszki, jajko, czosnek, masło, bułka tarta, mąka pszenna, cebula, przyprawy
Ziemniaki (200 g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80 g) – składniki: kapusta pekińska, marchew, jabłko, majonez, jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: pomidory koktajlowe, papryka żółta, ananas

Deser: Jabłko

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), 

CZWARTEK
11.11.2021
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

II danie: 

Deser: 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9) 

PIĄTEK
12.11.2021

II danie: Łosoś smażony (100 g) – składniki: łosoś, jajko, przyprawy, bułka tarta, olej
Ziemniaki (200 g)
Surówka z kwaszonej kapusty (90 g) – składniki: kapusta kwaszona, jabłko, marchew, cebula, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: 

Deser: Wafle ryżowe

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts