PONIEDZIAŁEK
20.09.2021
Śniadanie | Kluski lane na mleku (200 g) – składniki: mleko (200 ml), jajko, mąka pszenna, miód Kanapki trójkątne – składniki: pieczywo tostowe graham, serek almette, wędlina drobiowa, pomidor Marchewka, kalarepa (40 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna |
II Danie
godz. 11:30 |
Bitki wieprzowe (70 g) – składniki: mięso wieprzowe, papryka, marchew, mąka pszenna, cebula, por, seler, olej rzepakowy Kasza gryczana (100 g) Surówka z selera i brzoskwini (60 g) – składniki: seler, brzoskwinia, jogurt grecki, szczypiorek Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa kalafiorowa (300 g) – składniki: kalafior, seler, pietruszka, ziemniaki, por, przyprawy Pizza Margherita (80g) – składniki: mąka, drożdże, olej sól, woda, ser mozzarella, sos pomidorowy Herbata owocowa (150 g). |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
21.09.2021
Śniadanie | Kanapki z polędwicą / pasztetem drobiowym – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, polędwica sopocka, masło, pasztet, ogórek kwaszony Herbata z malinami (150g) Koktajl owocowo warzywny (150g) – składniki: mleko, jabłko, pietruszka, truskawki |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotleciki z indyka i brokuła (80 g) – składniki: mięso z indyka, brokuł, por, marchew, oliwa z oliwek, pietruszka Ziemniaki (100 g) Kolorowe papryki (40g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Kapuśniak (300 g) – składniki: mięso wieprzowe, kapusta kiszona, cebula, ziemniaki, marchew, pietruszka, przypraw. Pudding z tapioki z musem gruszkowym – składniki: tapioka, mleko, miód, gruszka, cynamon. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),
ŚRODA
22.09.2021
Śniadanie | Kasza manna na mleku migdałowym z pieczonym jabłkiem (200 g) – składniki: mleko migdałowe, kasza manna, cynamon, jabłko, miód Kanapki z pastą z tuńczyka (50 g) – składniki: bułka grahamka, tuńczyk, masło, jajka, szczypior Arbuz (60 g) Herbata z pomarańczą |
II Danie
godz. 11:30 |
Pierogi z serem białym i musem truskawkowym (180 g) – składniki: mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, cukier, twaróg półtłusty Mus truskawkowy (80g) – składniki: truskawki, jogurt naturalny Lemoniada pomarańczowa – składniki: woda, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Krupnik (300 g) – składniki: kasza pęczak, marchew, seler, pietruszka, przypraw. Ciasto drożdżowe ze śliwką (80 g) – składniki: drożdże, jajko, masło, śliwki, mąka pszenna, cukier, mleko, Herbata owocowa(150 g) – składniki: owoce leśne, woda. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryba (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
23.09.2021
Śniadanie | Kanapki z jajkiem/wędliną (60 g) – składniki: chleb orkiszowy, jajko, kiełbasa krakowska sałata, ogórek zielony Herbata z cytryną (150 g) – składniki: woda, herbata, miód, cytryna Półmisek owocowo-warzywny – składniki: melon, winogrona, kiwi, nektarynki, rzodkiewka, kalarepa, gruszka. |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Pulpeciki w sosie koperkowym (100 g) – składniki : mięso mielone wieprzowe, cebula, jajka, bułka pszenna czosnek, cukinia, marchewka, przyprawy Surówka z ogórka kwaszonego i marchewki (60 g) – składniki: ogórek kwaszony ,marchewka, przyprawy, olej Kasza Bulgur (100 g) Kompot (150 g) – składniki: woda, wiśnie, cukier |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z ciecierzycy (300 g) – składniki: marchew, ziemniaki, ciecierzyca, przecier pomidorowy, czosnek Pancakes z owocami (50 g) – składniki: jogurt naturalny, mąka, olej, maślanka, jajka, borówka Kakao (150 g) – składniki: mleko, kakao, cukier. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
PIĄTEK
24.09.2021
Śniadanie: | Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe Kanapki z pastą z sera żółtego i szynki – składniki: chleb orkiszowy, ser żółty, szynka, rzodkiewka, twarożek, przyprawy, szczypiorek Śliwki (60g) Herbata owocowa (150 g) – składniki: owoce leśne, woda |
II Danie
godz. 11:30 |
Paluszki rybne w magicznej panierce (80 g) – składniki: dorsz, oliwa, amarantus ekspandowany, czosnek, cytryna, jajko, mąka pszenna Frytki z ziemniaków (100 g) Brokuł gotowany (80 g) Lemoniada pomarańczowa – składniki: woda, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa porowa z grzankami (300 g) – składniki: por, oliwa, czosnek, cebula, pietruszka, marchew, przyprawy, bułka pszenna Deser jogurtowy (40 g) – składniki: jogurt grecki, daktyle, wiórki kokosowe, kiwi. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryba (4), mleko i produkty mleczne (7)
Category: Jadłospis