PONIEDZIAŁEK
31.05.2021
ŚNIADANIE:
Makaron literki na mleku (200 g) – składniki: mleko, mąka pszenna.
Pieczywo mieszane z masłem (50 g) – składniki: mąka żytnia, razowa, pszenna, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek zielony.
Jabłko (50 g)
Herbata z miętą (150 g).
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Kapuśniak z kwaszonej kapusty (300 g) – składniki: woda, kapusta kwaszona, kości wędzone, ziemniaki marchewka, pietruszka, por, seler, przyprawy.
II danie: Miruna pieczona z koperkiem (70 g) – składniki: filet z miruny, koperek, przyprawy.
Ziemniaki (120 g)
Surówka z kwaszonej kapusty (100 g) – składniki: kapusta kwaszona, jabłko, cebula, przyprawy.
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: ryby (4), seler (9)
PODWIECZOREK:
Bułka z masłem jajkiem (50 g) – składniki: mąka gryczana, pszenna, masło, jajko, szczypiorek.
Gruszka (60 g)
Herbata owocowa (150 g) – składniki: owoce leśne, woda.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
WTOREK
01.06.2021
ŚNIADANIE:
Pieczywo żytnie z masłem, parówki na gorąco (50 g) – składniki: mąka, żytnia, razowa, masło, parówki drobiowe, ketchup.
Talerz owoców z cieciorellą
Kawa Inka (150 g)– składniki: mleko, kawa inka, cukier.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Rosół z makaronem (350 g) – składniki: woda, mięso wołowe, drobiowe, marchewka, cebula, pietruszka, por, seler, natka, przyprawy.
II danie: Kotlet z fileta z indyka (80 g) – składniki: filet z indyka, jajka, bułka pszenna, bułka tarta, olej, przyprawy.
Ziemniaki (100 g)
Mizeria z jogurtem (80 g) – składniki: ogórki zielone, jogurt naturalny.
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Wafle z masą czekoladową własnej produkcji (90 g) – składniki: mleko w proszku, masło, kakao, wafle suche, powidła śliwkowe, cukier.
Koktajl owocowy(150 g) – składniki: woda, mleko, kiwi, banan, pomarańcza, mięta.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
ŚRODA
02.06.2021
ŚNIADANIE:
Lane kluski na mleku (200 g) – składniki: mleko, jajko, mąka pszenna
Pieczywo żytnie z dynią z masłem i pastą z marchewki (50 g) – składniki: mąka razowa, żytnia, masło, marchewka, biała rzepa, ogórek zielony, cebula, przyprawy.
Jabłko (50 g)
Herbata z miętą (150 g)
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Zupa szczawiowa z jajkiem (300 g)– składniki: woda, szczaw, jajka, cebula, marchewka, pietruszka, ziemniaki, por, seler, śmietana 30%, natka.
II danie: Kaszotto z warzywami (150 g) – składniki: kasza pęczak, marchewka, cukinia, kolorowa papryka, czosnek, pietruszka seler, pieczarki, przyprawy.
Surówka z sałaty i rzodkiewki z dressingiem jogurtowo-ogórkowym (50g) – składniki: sałata, rzodkiewka, jogurt naturalny, ogórki zielone, mięta.
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
PODWIECZOREK:
Chałka z masłem z dżemem (50g) – składniki: mąka pszenna, masło, dżem 100% owoców.
Truskawki (50g)
Kakao (150g) – składniki: mleko, kakao, cukier.
Alergeny: zboża (1),mleko i produkty mleczne (7)
CZWARTEK
03.06.2021
Wolne
PIĄTEK
04.06.2021
ŚNIADANIE:
Płatki musli z mlekiem (200 g) – składniki: mleko, płatki musli.
Pieczywo mieszane z masłem salami (50 g) – składniki: masło, mąka pszenna, razowa, żytnia, pomidor, salami.
Jabłko (50 g)
Herbata owocowa (150 g).
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)
OBIAD:
Zupa: Krupnik z ziemniakami (300 g) – składniki: woda, kasza jęczmienna, ziemniaki, cebula, marchewka, pietruszka, por, seler, przyprawy, natka.
II danie: Pierogi z mięsem okraszone cebulką (120 g) – składniki: mąka pszenna, jajka, mięso wołowe, drobiowe, cebula, olej.
Ogórek kwaszony (50 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Alergeny: zboża (1), jajka (3), seler (9)
PODWIECZOREK:
Bułka z masłem serem żółtym (50 g) – składniki: mąka pszenna, masło, ser żółty, rzodkiewka.
Brzoskwinia (50 g)
Herbata z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna, miód.
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7)