PONIEDZIAŁEK
07.02.2022
Śniadanie | Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: kasza manna, mleko Kanapki z pastą z żółtego sera i szynki (40 g) – składniki: mąka pszenna, żytnia, ser żółty, szynka drobiowa, jogurt naturalny, papryka czerwona, przyprawy Jabłko (60 g) Herbata z pomarańczą i goździkami (150 g) |
II Danie godz. 11:30 |
Kurczak po azjatycku (120 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, marchew, cebula, papryka zielona, papryka czerwona, sezam, czosnek, imbir, olej rzepakowy, sos sojowy, przyprawy Ryż (150 g) Banan (80g) Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa godz. 14:30 |
Zupa z soczewicy z ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, ziemniak, seler, pietruszka, por, przyprawy, soczewica, przecier pomidorowy, cebula, wędzonka Naleśniki z dżemem (50 g) – składniki: jajko, mleko, mąka pszenna, dżem owocowy |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9), sezam (11)
WTOREK
08.02.2022
Śniadanie | Jajecznica z szynką (80 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, jajko, szynka, pomidor. Kiwi (60 g) Herbata z sokiem malinowym (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym (120 g) – składniki : mięso z indyka, oliwa, śmietana, koper, jajko, mleko, bułka tarta, cebula, przyprawy Kasza gryczana (150 g) Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i porem (60 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, por, przyprawy Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, cytryna, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa jarzynowa (350 g) – marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, natka, przyprawy Jabłko (60 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
02.02.2022
Śniadanie | Ryż na mleku (200 g) – składniki: mleko, ryż, cynamon Kanapki z pasztetem sojowym (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, pasztet sojowy, ogórek kwaszony Kalarepa (60 g) Herbata malinowa z imbirem (150 g) – składniki: herbata malinowa, imbir |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron kokardki z pesto bazyliowym i suszonymi pomidorami (300 g) – składniki: makaron mieszany, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory, oliwa, ser feta, oliwa, bazylia, czosnek, słonecznik, przyprawy Surówka z kwaszonego ogórka i jabłka (80 g) – składniki: ogórek kwaszony, marchewka, jabłko, olej, przyprawy Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa krem z marchewki (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, koper, Monte z kaszy jaglanej (180 g) – składniki: mleko, kasza jaglana, kakao, daktyle, masło orzechowe |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
CZWARTEK
03.02.2022
Śniadanie | Jogurt naturalny z granolą /kanapki z wędliną (60 g) – składniki: jogurt naturalny, granola, szynka drobiowa, sałata, masło, pieczywo pszenno-żytnie Mandarynka (50 g) Herbata owocowa (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych (120 g) – składniki: schab, jajko, bułka tarta, płatki kukurydziane, przyprawy Ziemniaki (150 g) Surówka z marchewki i jabłka – składniki: jogurt naturalny, marchewka, jabłko, cytryna Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Barszcz czerwony (300 g) – składniki: buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka, śmietana, seler, por, przyprawy Ciasto wiewiórka (100 g) – składniki: mąka pszenna, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, cukier, jajka, cynamon, wiórki kokosowe, jabłko |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (7)
PIĄTEK
04.02.2022
Śniadanie | Owsianka na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane, orzechy Trójkątne kanapki z salami i serkiem – składniki: pieczywo tostowe pełnoziarniste, wędlina drobiowa, serek almette, sałata, ogórek konserwowy Gruszka (60 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Kotlety rybne (80 g) – składniki: dorsz, jajko, bułka tarta ,pszenna, koper, szczypiorek, przyprawy, olej Ziemniaki (150g) Surówka z kwaszonej kapusty (60 g) – składniki: jabłko, oliwa, marchew, kapusta kwaszona, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa koperkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: mięso z indyka, marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, ziemniaki, koper, śmietana Panna cotta z owocami (150 g) – składniki: mleko, żelatyna, miód, truskawki |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
Category: Jadłospis