PONIEDZIAŁEK
27.09.2021
Śniadanie | Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko (200 ml), płatki ryżowe, Kanapki z szynką (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, szynka wieprzowa, ser żółty, ogórek zielony Kiwi (40 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki: herbata, cytryna, miód. |
II Danie
godz. 11:30 |
Filet z indyka w panierce (80 g) – składniki: składniki: filet z indyka, mąka, jajko, bułka tarta Ziemniaki (120 g) Marchewka z groszkiem (80 g) – składniki: marchew, groszek zielony Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa z fasolki szparagowej (300 g) – składniki: ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, fasolka szparagowa, śmietana Chałka z powidłami śliwkowymi (50g) – składniki: chałka, masło, powidła śliwkowe Herbata owocowa. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
28.09.2021
Śniadanie | Kanapki z pastą jajeczną – składniki: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajka, wędliną, szczypiorek, majonez Przekąska warzywna – składniki: kalarepa, marchewka, papryka kolorowa. Herbata z lipy (150 g) – składniki: suszona lipa, cukier, woda |
II Danie
godz. 11:30 |
Udko z kurczaka pieczone (80 g) – składniki: mięso z kurczaka, oliwa z oliwek, przyprawy Ziemniaki (120 g) Surówka z kapusty pekińskiej (60 g) – składniki: kapusta pekińska, jabłko, marchewka, oliwa, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa
godz. 14:30 |
Rosół z makaronem (300 g) –składniki: mięso drobiowe, wołowe, z indyka, włoszczyzna, cebula ,marchew, pietruszka, seler, przyprawy, makaron pszenny. Sałatka owocowa z jogurtem (100g) – składniki: jogurt naturalny, banan kiwi, gruszka winogrono, rurka kukurydziana. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
ŚRODA
29.09.2021
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku migdałowym z borówkami (200 g) – składniki: mleko migdałowe, płatki kukurydziane, cynamon, borówki. Kanapki z serem białym i dżemem (50 g) – składniki: Bułka dyniowa, ser biały, dżem wiśniowy rzodkiewka Herbata z pomarańczą (150 g) |
II Danie
godz. 11:30 |
Makaron spaghetti w sosie serowo-śmietanowym (150 g) – składniki: makaron, oliwa, czosnek, ser lazur, śmietana Surówka z czerwonej kapusty (50 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, przyprawy Mięta z cytryna (150 g) – składniki: woda, cytryna, mięta |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (300 g) – składniki: marchew, seler, pietruszka, przypraw, grzanki Wafle z czekoladą (30 g) – składniki: wafle ryżowe z czekoladą. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
30.09.2021
Śniadanie | Parówki z indyka na gorąco (50 g) – składniki: papryka, mięso z indyka, ketchup Pieczywo mieszane z masłem (40 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, masło Jabłka (50 g) Herbata z cytryną (150 g) – składniki: woda, herbata, miód, cytryna |
|
II Danie
godz. 11:30 |
Boeuf strogonow (80 g) – składniki: mięso wołowe, papryka czerwona, cebula, pieczarki, przyprawy Ryż (100 g) Sałatka z buraczków (50 g) – składniki: buraczki, jabłko, cebula, przyprawy, Woda z cytryną (150 g) – składniki: woda, cytryna. |
|
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa zacierkowa (300 g) – składniki: marchew, pietruszka seler, por ,cebula, przyprawy Budyń czekoladowy z gruszką (180 g) – składniki: mleko, mąka ziemniaczana, masło, miód, kakao, gruszka. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
01.10.2021
Śniadanie: | Płatki jaglane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki jaglane Pieczywo mieszane ze schabem pieczonym (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, masło, schab wieprzowy, pomidorki koktajlowe Suszone owoce – składniki: morele, rodzynki, banany suszone Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: herbata, sok malinowy |
II Danie
godz. 11:30 |
Pampuchy drożdżowe z musem truskawkowym (100 g) – składniki: mąka pszenna, drożdże, jajko, olej, cukier Truskawki (50 g) Lemoniada pomarańczowa – składniki: woda, pomarańcza |
Zupa
godz. 14:30 |
Zupa fasolowa(350 g) – składniki: wędzonka, marchew, pietruszka, seler, fasola biała, ziemniaki, przyprawy Jabłko (60 g) |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis