Jadłospis dla przedszkolaków 01.09.2021 – 03.09.2021


PONIEDZIAŁEK
30.08.2021

 

WTOREK
31.08.2021

 

ŚRODA
01.09.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane
Kanapka z szynką i warzywami (40 g) – składniki: pieczywo żytnie, szynka gotowana, sałata, papryka
Gruszka (70 g)
Herbata malinowa (150 g)
II danie: Kotlety z jajka i kaszy jaglanej  (90 g) – składniki: kasza jaglana, jajka, cebula, bułka pszenna, tarta, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Surówka z czerwonej kapusty (50 g)
– składniki: kapusta czerwona, marchew, jabłko, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa: Zupa pomidorowa z ryżem (250 g) – składniki: przecier pomidorowy, seler, marchew, pietruszka, por, przyprawy, śmietana, ryż (100 g)
Krem czekoladowy
 – składniki: ciecierzyca, masło orzechowe, kakao, banan, mleko, rurki kukurydziane.

 

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
02.09
.2021

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty z pastą paprykową i serem żółtym (60 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, czosnek, papryka czerwona,  przyprawy, ser żółty
Banan (80 g)
Herbata z miętą (150 g)
II danie: Spaghetti pełnoziarniste z mięsem  (180 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mięso wieprzowe, pomidory koktajlowe, groszek zielony, oliwa z oliwek, cebula, czosnek, przecier pomidorowy
Ogórek kwaszony (40 g)
Lemoniada pomarańczowa (150 g)
– składniki: woda, cytryna, pomarańcza.
Zupa: Krem z  kalafiora z grzankami (300 g)  – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, przyprawy, mąka pszenna, śmietana
Rafaello z kaszy jaglanej (80 g) – składniki: kasza jaglana, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, migdały.

 

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)

PIĄTEK
03.09.2021

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane, Grahamka  z polędwicą (50 g ) – składniki: bułka grahamka, polędwica sopocka, masło, pomidor, ogórek zielony
Jabłko (60 g)
II danie: Ryba z ryżem i warzywami (150 g) – składniki: mintaj, marchewka z groszkiem, oliwa, ryż (100 g)
Dip koperkowy (20 g)
– składniki: koper, jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa: Barszcz ukraiński (200 g) – składniki: woda, burak, ziemniak, seler, pietruszka przyprawy, śmietana
Kisiel truskawkowy – składniki: truskawki, woda, mąka ziemniaczana, miód .

Alergeny: zboża (1), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts