PONIEDZIAŁEK
30.08.2021
WTOREK
31.08.2021
ŚRODA
01.09.2021
Śniadanie: | Płatki kukurydziane z mlekiem (200 g) – składniki: mleko, płatki kukurydziane Kanapka z szynką i warzywami (40 g) – składniki: pieczywo żytnie, szynka gotowana, sałata, papryka Gruszka (70 g) Herbata malinowa (150 g) |
II danie: | Kotlety z jajka i kaszy jaglanej (90 g) – składniki: kasza jaglana, jajka, cebula, bułka pszenna, tarta, przyprawy Ziemniaki (100 g) Surówka z czerwonej kapusty (50 g) – składniki: kapusta czerwona, marchew, jabłko, przyprawy Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa: | Zupa pomidorowa z ryżem (250 g) – składniki: przecier pomidorowy, seler, marchew, pietruszka, por, przyprawy, śmietana, ryż (100 g) Krem czekoladowy – składniki: ciecierzyca, masło orzechowe, kakao, banan, mleko, rurki kukurydziane. |
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
02.09.2021
Śniadanie: | Chleb pełnoziarnisty z pastą paprykową i serem żółtym (60 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, masło, czosnek, papryka czerwona, przyprawy, ser żółty Banan (80 g) Herbata z miętą (150 g) |
II danie: | Spaghetti pełnoziarniste z mięsem (180 g) – składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mięso wieprzowe, pomidory koktajlowe, groszek zielony, oliwa z oliwek, cebula, czosnek, przecier pomidorowy Ogórek kwaszony (40 g) Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, cytryna, pomarańcza. |
Zupa: | Krem z kalafiora z grzankami (300 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, przyprawy, mąka pszenna, śmietana Rafaello z kaszy jaglanej (80 g) – składniki: kasza jaglana, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, migdały. |
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)
PIĄTEK
03.09.2021
Śniadanie: | Płatki owsiane na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane, Grahamka z polędwicą (50 g ) – składniki: bułka grahamka, polędwica sopocka, masło, pomidor, ogórek zielony Jabłko (60 g) |
II danie: | Ryba z ryżem i warzywami (150 g) – składniki: mintaj, marchewka z groszkiem, oliwa, ryż (100 g) Dip koperkowy (20 g) – składniki: koper, jogurt naturalny Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier. |
Zupa: | Barszcz ukraiński (200 g) – składniki: woda, burak, ziemniak, seler, pietruszka przyprawy, śmietana Kisiel truskawkowy – składniki: truskawki, woda, mąka ziemniaczana, miód . |
Alergeny: zboża (1), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
Category: Jadłospis